Začíná se prodávat Nexus 4 a na některé telefony Galaxy Nexus již roluje update na Android 4.2

13.listopadu je to datum, kdy Google oficiálně spouští prodej svých nejnovějších želízek v ohni – Nexus 4 a Nexus 10. Společně s tím, jak se dalo očekávat, se začaly šířit aktualizace na původní zařízení Nexus. Někteří hlásí dostupné aktualizace pro GSM Galaxy Nexus a také pro Nexus 7. U mě zatím update dostupný není, protože předpokládám, že to bude jako se vším…nejprve se dostane na zařízení Americké, Evropa a okolí přijde na řadu zanedlouho.

Nejnovější verze Androida 4.2 Jelly Bean přináší pár pěkných vychytávek, které jsem již všechny stihl vyzkoušet. Focení 360° panoramatických obrázků je jedním slovem dokonalá záležitost…dobrá, dvěma slovy. Vypadá to jako byste měli ve svém telefonu vlastní soukromé Street View. Klávesnice, na které se dá psát ‚slidováním‘ místo klepáním je velmi dobrá, protože Swype používám již dlouho a nedokážu bez něj fungovat. Tato klávesnice jde dobrým směrem, ale na můj vkus má ještě velké rezervy k dokonalosti. Dalším velkým zlepšením je vylepšené Google Now, které nyní nabízí více možností a nastavení.

Nexus 4 a Nexus 10 se u nás začne oficiálně prodávat až v průběhu prosince a nákup na Google Play u nás není možný. S tím je také spojená vyšší cena. Jak se na internetu diskutuje, vypadá to, že ani nemůžete telefon zakoupit přes proxy nebo jinou možnost na změnu IP adresy, aby to vypadalo, že jste třeba v Německu, kde byste mohli na Google Play Nexus 4 koupit. Problém je ten, že Google vám nedovolí zaplatit vaší českou kartou. Museli byste tedy mít někoho místního, kdo vám přístroj zakoupí a následně přepošle. Pokud nikoho takového nemáte a nemůžete se dočkat, asi vám nezbude než vydržet nebo se vydat na výlet a někoho místního k nákupu přemluvit.

Zdroj: Android Community

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *