Android 4.x stále roste a za pár měsíců dožene i Gingerbread

Každý měsíc informuje Google širokou veřejnost o tom, jak si stojí všechny verze operačního systému Android. Tato statistika vychází z přístupů na Google Play, kam jednou za měsíc zavítá téměř každý uživatel. Na začátku října jsme mohli vidět postupný nárůst verze Ice Cream Sandwich. Tento měsíc je to podobné, ač je zde cítit určité zpomalení.

Ice Cream Sandwich utěšeně roste a pomalu a jistě se dostává nejoblíbenějšímu systému Gingerbread na kobylku. Všechny starší verze než 4.x se dočkaly nepatrného snížení, již zmíněný Gingerbread se dočkal snížení patrného. Sice to stále není žádné velké hnutí, ale je vidět, že verze 4.x postupně nahrazují starší systémy, lidi kupují nové přístroje nebo aktualizují stávající. Je to dobře, protože verze 4.x je velmi dobrý systém a myslím, že každý kdo okusí, již nechce jinak.

Nyní v číslech. Gingerbread klesl o 1.6% na celkových 54.2%. Starší systém 2.2 Froyo klesl o výrazných 0.9% na nepatrných 12%. Ještě starší systém, 2.1 Eclair, se dostal na 3.1%, což je pokles o 0.3%. Nepodařený Honeycomb, který trůní jen na několika málo tabletech poklesl o jednu desetinku na 1.8%.

Zvýšení na 25.8% zaznamenal Ice Cream Sandwich a bylo to zvýšení o 2.1%. Jelly Bean roste nadále velmi pomalu a na svých 2.7% si polepšil o 0.9% od minulého měsíce.

Příští měsíc nás čeká náběh verze 4.2, která byla uvolněna společně s nejnovější řadou Nexus, tedy Nexus 4 a Nexus 10. Zde se dá předpokládat, že bude nárůst ještě mizivější než u Jelly Bean, minimálně v prvních měsících.

 Zdroj: developers

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *