Huawei Ascend D2 – pěti-palcový obr s 3000mAh akumulátorem

Trend tabletofonů (phablets) se v poslední době začíná rozmáhat bleskovou rychlostí. Každou chvíli přibývá nových přístrojů, jež nesou velký displej a zároveň výkon. Ačkoliv je stále nejsme schopni zařadit do žádné specifické kategorie, jejich oblíbenost diametrálně stoupá. Novinku v tomto segmentu si připravil i čínský výrobce Huawei. 

Nedávno jsme vás informovali o chystané novince Huawei Ascend Mate, tato stopa sice nebyla  úplně správná, přesto nám nastínila vcelku jasný obraz chystaného přístroje, kterým je Huawei Ascend D2. Jeho hlavními rivaly jsou Samsung Galaxy Note II, HTC J Butterfly a OPPO Find 5 (poslední dva na našem trhu nejsou dostupné). A co Ascend D2 nabídne?

V první řadě se budeme věnovat parametru, kterým je displej. Ten nabídne 5 palců. Bohužel nám zatím výrobce neodhalil technologii, jež obrazovka používá. Stejně tak nám zůstalo skryto jeho rozlišení, je ale dost pravděpodobné, že se bude jednat o Full HD displej (1920×1080 px).

Další věc, o kterou se budeme zajímat, je výkon. Smartphone nabídne čtyř-jádrový procesor, jenž nese takt 1,5 GHz na každé jádro. O tom jakou Ascend D2 nese operační paměť, můžeme polemizovat, pravděpodobně to však budou 2 gigabajty. Ačkoliv množství megapixelů není pro kvalitu pořizovaných fotek směrodatné, telefon nabídne velkorysých 13MP na zádech. Vpředu nás pak čeká kamerka pro videohovory o 1,5 megapixelu.

Pokud někomu připadá tato výbava nezajímavá či průměrná, vězte, že tomu tak nebude nadlouho. Jelikož je přístroj velmi výkonný a jeho displej je opravdu velký, spotřeba dokáže akumulátor vysát doslova bleskově. Proti nízké výdrži tento smartphone chrání akumulátor, jenž nese rekordní 3000mAh. Samozřejmostí je přítomnost nového Androidu 4.1 Jelly Bean.

Huawei Ascend D2 byl představen v Číně a tam také prozatím zůstává. Je to ale model s natolik velkým potenciálem, že předpokládáme příchod na evropský a americký trh v co nejbližší době.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *