Flip Launcher – pokud potřebujete mít možnost spustit aplikaci odkudkoliv

Existuje několik aplikací, které na svém telefonu používáte stále dokola. Tyto většinou máte na ploše, abyste k nim mohli přistupovat co nejrychleji a nemuseli se zdržovat jejich hledáním mezi tou hromadou jiných aplikací co máte v telefonu. Někdy je ovšem i toto málo a chcete se zbavit toho jednoho otravného kliku na ikonku domečku, který vás dopraví na základní plochu a tam vám dá na výběr z mnoha vámi zadaných aplikací.

Pokud je váš čas extrémně cenný a vaše netrpělivost extrémně vysoká, máte možnost vyzkoušet různé vylepšovací aplikace, s jejichž pomocí se ke spuštění vámi vybrané aplikace dostanete za zlomek času. Jedním z takových je zrovna Flip Launcher, aplikace která nedávno vstoupila na trh.

S aplikací Flip Launcher si můžete nastavit až šest posuvných lišt, které budete vysouvat ze strany displeje, a na každé takové liště si můžete nastavit až čtyři aplikace nebo zkratky dle vašeho výběru. Jak vidíte na obrázcích kolem, na displeji se vám v základu rozjedou všechny barvy duhy, ovšem toto nastavení je možné změnit. Můžete si nastavit jak barvu jednotlivých šesti výstupků, tak jejich průhlednost, šířku i stranu. Můžete tedy klidně mít na střídačku některé nalevo, jiné napravo. Jak radí aplikace, pokud se vám nedaří vysunout lištu, je dobré zvětšit šířku výstupků. V nastavení aplikace je také možnost úplného zprůhlednění výstupků, takže ani nepoznáte, že na vás po stranách číhají aplikace připravené k bleskovému spuštění.

Nastavení jednotlivých zkratek na lištách je velmi jednoduché. Stačí ťuknout na tlačítko plus, které se ukazuje v každé liště, pokud k němu není přiřazená žádná aplikace nebo zkratka a Flip Launcher vám nabídne možnost k tomuto políčku něco přiřadit. Pro odstranění této zkratky stačí prst na ikoně podržet a za chvíli vyskočí hláška, která se vás zeptá, zda chcete zrušit registraci na tomto políčku. Myslím, že slovo registrace je zvolena nepříliš vhodně, ale to nevadí.

Flip Launcher je rozhodně zajímavý počin, který nejednomu z vás vyjde vstříc, pokud je pro vás vracení se na základní obrazovku příliš zdlouhavé. Body k dobru si aplikace připisuje také za cenu, která je zdarma. Na druhou stranu musím podotknout, že mi vadí, že není možné lištu deaktivovat jinak, než odinstalací aplikace, aspoň já tuto možnost nikde nenašel.

[app]com.andcreate.app.fliplauncher[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *