Google představil Nexus 4, hurikánu navzdory

Včerejší Google Event byl kvůli hurikánu Sandy, který přes noc zvládl napáchat miliardové škody, zrušen, nicméně Google se toho nezalekl a představil trio nových přístrojů, hurikánu navzdory. I když, možná by se spíš slušelo říct duo nových a velmi očekávaných přístrojů a jeden staronový přístroj. Zanechám již hádanek a pojďme na to.

O nejnovějším velkém bráškovi s názvem Nexus 10 jsme vás informovali již ráno. K tomuto tabletu přibyl jeho menší kolega Nexus 7 s 32GB místa a 3G čipem. Konečně, řekl bych. Ale to o čem se spekuluje již mnoho týdnů je nejnovější telefon od tvůrce samotného Androida. Google tentokrát vsadil na firmu LG a společně vyrobili velmi pěkné Android zařízení s názvem Nexus 4. Tedy žádný LG Optimus Nexus, ani LG Nexus a dokonce ani LG Nexus 4, prostě a jednoduše Nexus 4. Už na začátku vám prozradím, že zde nenarazíte na žádnou novinku, se kterou bychom vás již nestihli seznámit v našich minulých spekulativních článcích.

Nexus 4 společně s tabletem Nexus 10 přinášejí Android 4.2, o kterém jsem základní informace přinesl v dnešním ranním článku. Jen v rychlosti shrnu novinky: lišta rychlého nastavení, focení panoramatických 360° snímků, klávesnice na způsob Swype již v základu, vylepšené Google Now.

Co se týče hardwarové stránky, nabízí Nexus 4 velmi dobře vybavený telefon. Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktem 1.5GHz pohání celý přístroj a displej True HD IPS Plus s rozlišením 1280×768 px zobrazuje dokonalé barvy a ostrost. Paměť RAM dosahuje na 2GB a vnitřní paměti budete mít k dispozici 8GB nebo 16GB. Zde je potřeba zdůraznit, že není k dispozici slot na SD karty a proto zakoupit 8GB verzi je na pováženou. Google tímto modelem chce spíše proniknout do podvědomí, že prodává špičkově vybavený přístroj, za necelé tři stovky…dolarů, samozřejmě. Čím ještě Nexus 4 zaujme je bezdrátové nabíjení a nemožnost výměny baterie. To první je rozhodně zajímavá vychytávka, to druhé je zase rozhodně velký problém. Jak pro koho, samozřejmě, ale já bych se s nemožností vyměnit si baterii těžko smiřoval.

Telefon se začne prodávat 13.listopadu v USA, Velké Británii, Kanadě, Německu, Francii, Španělsku a Austrálii přes Google Play. Mimo Google Play se začne ve zbytku světa telefon prodávat na konci listopadu. Cena by měla být $299 za 8GB verzi a $349 za verzi 16GB.

Specifikace:

  • Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesor, 1.5GHz Quad-Core Krait
  • Android 4.2, Jelly Bean
  • 3G (WCDMA), HSPA+
  • 4.7 palcový WXGA True HD IPS Plus (1280×768 px)
  • 8GB / 16GB místa
  • 2GB RAM
  • 8.0MP zadní fotoaparát / 1.3MP HD přední fotoaparát
  • 2,100mAh Li-Polymerová baterie (vložená)
  • 133.9 x 68.7 x 9.1mm
  • 139g
  • Bezdrátové nabíjení, NFC

Zdroj: Tisková zpráva (via Android And Me)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *