Hraní na Androidu povýší na zcela novou úroveň

Od svých počátků prodělalo hraní na telefonech s Androidem značný pokrok. Jednoduché hry z prvních verzí systémů byly postupně nahrazovány stále lepšími a lepšími tituly, které svého současného vrcholu dosáhly na modelech s čipovou sadou Tegra 3. Hry využívajících všech možností této čipové sady jsou s trochou nadsázky srovnatelné i s hrami pro herní konzole či stolní počítače. Až doposud se však s hraním pojil jeden zásadní problém – ovládání prostřednictvím dotykového displeje, které není pro většinu herních titulů zrovna ideální.

Herní ovladač MOGA

Naštěstí ale možná svítá na lepší časy, protože výrobce různého herního příslušenství PowerA, se snaží o nápravu. Připravuje totiž herní ovladač MOGA, který z telefonu vytvoří zajímavou herní konzoli. Ovladač se s telefonem upevněným v horní části zařízení propojí prostřednictvím Bluetooth a uživateli poskytne hardwarová tlačítka a směrové ovladače pro pohodlnější obsluhu her. Spolu s ovladačem bude dodávána také obslužná aplikace, která zajistí jeho obsluhu a spolupráci.

Herní ovladač MOGA

Na první pohled se jedná určitě o zajímavé příslušenství, které si určitě najde své příznivce. Zatím zůstávají dvě velké otázky. Tou první je, jak se k jeho existenci postaví vývojáři her, jejichž podpora bude klíčová, protože bez přizpůsobení jednotlivých her bude ovladač pravděpodobně nepoužitelný. Druhou je pak cena celého zařízení, které by se na trh mělo dostat během letošních prázdnin.

Zdroj: androidpolice.com

1 komentář: „Hraní na Androidu povýší na zcela novou úroveň“

  1. Zařízení vypadá dost dobře. Otázka je, jak píše autor, kolik her na to bude uzpůsobeno. Těším se na to! :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *