Sony nabídne Jelly Bean pro své letošní modely nejdřív na začátku příštího roku

Firma Sony je známá, kromě svých celkem zajímavých a originálních modelů, také tím, že naprosto kašle na aktuálnost operačního systému pohánějícího veškerý ansámbl jejích modelů, zahrnující téměř celou abecedu. Jak jinak si vysvětlit, že zatímco nejnovější konkurenční modely dostávají Jelly Bean (který byl představen na konci června, tedy před téměř čtyřmi měsíci!) již v základu, Sony se trendu co nejrychlejšího nasazení nejnovějšího systému tvrdohlavě brání.

Modely z nejnovějších, Xperia T a Xperia TX, které se prodávají od září respektive od října, dostanou Android 4.1 Jelly Bean nejdříve v polovině prvního čtvrtletí 2013. To je sice smutné, smutnější je ovšem to, že i nejnovější model, Xperia V, která se začne teprve prodávat (u nás nejspíše během listopadu), přijde na pulty pouze s verzí Android 4.0, tedy Ice Cream Sandwich. A ano, Xperia V se přiřadí k výše uvedeným a dostane slibovaný Jelly Bean až během prvního čtvrtletí 2013!

Pokud jste jedni z těch, kteří si zakoupili modely od firmy Sony poněkud staršího data, budete na tom ještě hůře. Xperia S, Xperia acro S, Xperia ion, Xperia P, Xperia go a Xperia J dostanou také Jelly Bean, ale nikdo neví kdy. Samotné Sony na svém blogu píše, že se data vydávání jednotlivých updatů dozvíte v pravý čas. Tedy, čteno mezi řádky, až to bude, tak to bude

Ve zprávě se také píše, že celé Xperia portfolio z roku 2011 dostane ICS, tedy verzi 4.0.4, a dál už nic. Jelly Bean tím pádem nečekejte. Portfolio Xperia 2011 zahrnuje modely Xperia arc a arc S, Xperia PLAY, Xperia neo a neo V, Xperia mini a mini pro, Xperia pro, Xperia active, Xperia ray a Sony Ericsson Live with Walkman.

Politika posílání updatů do starších modelů až ve chvíli, kdy všichni ostatní přecházejí na nově představenou číslovku – viz pravděpodobné představení Android 4.2 dne 29.října – je firmě Sony vlastní a neustálé nářky majitelů jejích modelů s tím evidentně nic nezmění. Co na to říci. Říci nic, snad jen nakupovat u jiné firmy nebo mít nekonečnou trpělivost…

Zdroj: Sony Blog (Via Android Police)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *