Sony Xperia VL – jednovaječné dvojče Xperie V

Nedávno jsme vás informovali o novince japonského výrobce spotřební elektroniky, kterou byla Sony Xperia AX. Ta je prozatím dostupná pouze pro japonský trh, stejně tomu je i u zbrusu nového smartphonu Sony Xperia VL, který není zrovna unikátní.

V podstatě se jedná o mírně přepracovanou Xperii AX, u nás známé Xperie V. Každopádně si tento přístroj představíme, jelikož chceme podávat komplexní informace o celém portfoliu této značky.

Xperia VL nese čtyřpalcový LCD displej o rozlišení 1280 na 720 bodů, to je v dnešní době standard. V přístroji tepe 1,5gigahertzový dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, jenž je v dnešních mobilních zařízeních velmi oblíbený. Čipu pomáhá operační paměť RAM o jednom gigabajtu. Kdyby vnitřní 16GB paměť nestačila, je možno rozšířit ji o paměťové karty microSD. Životaschopnost přístroje má na starost akumulátor nesoucí 1700 mAh.

S foťáky to Sony umí, přesvědčujeme se o tom i v tomto případě. Na zádech nese 13megapixelový snímač. Technologie jako je Bluetooth a Wi-Fi jsou v dnešní době samozřejmostí, proti levnějším konkurentům ale nabídne NFC a LTE. Podle parametrů usuzujeme, že jeho hlavním protivníkem bude Samsung Galaxy S II. Proti němu ale sází navíc na odolnost vůči prachu a vodě (stejně jako Xperie V a AX).

Všechny současné smartphony Sony běží na Androidu, není tomu jinak ani v tomto případě. Máme tu čest s Androidem 4.0.4 Ice Cream Sandwich, doufáme však, že Jelly Bean přijde do telefonu vzápětí.

Smartphony se podobají jako vejce vejci, ale neznamená to, že musí výrobce vytvořit tři téměř shodné modely a vydávat je jako novinky. Každopádně chápeme, že nejde o nic jiného než o marketing, o který jde v první řadě úplně v každém průmyslu. Jak je uvedeno v prvním odstavci, tento přístroj bude vydán pouze pro Japonsko. Jestli tomu tak bude napořád, je jen ve hvězdách.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *