Google Nexus 10 přijde možná už 29.října

Google představil již tři vlastní smartphony a nedávno tablet jménem Nexus 7. Číslo sedm stojící za názvem tabletu neznamená nic jiného než velikost úhlopříčky displeje, která činí 7 palců. A jak je na internetu zvykem, opět panují dohady o tom, jak bude vypadat nový Nexus, jenž by mělo vyrobit LG. K nim se přidaly i zvěsti o desetipalcovém tabletu Google Nexus.

Těžko říct, jak by měla tato novinka vypadat. Pokud se ale porozhlédneme kolem sebe a podíváme se na současný stav trhu a filozofii Googlu, mohli bychom dojít alespoň k přibližnému obrazu novinky, která pravděpodobně ponese název Google Nexus 10.

Na trhu se můžeme setkat se vcelku velkým množstvím tabletů, které mají stejnou či podobnou velikost displeje.

Hlavními tahouny jsou však Apple iPad a Samsung Galaxy Tab 10.1. Co se podobnosti týče, přiklonil bych se spíš k druhé variantě, zde se můžeme inspirovat i rozlišením. Nese 1280 na 800 pixelů, to není žádná závratná hodnota, ale bohatě postačí, a pokud bude Google pokračovat ve svojí filozofii „hodně muziky za málo peněz“, pravděpodobně se setkáme s tímto poměrem stran i u nového tabletu Googlu. Je ale možné, že hodnota rozlišení bude úplně jiná, zdroje uvádí 2560×1600 pixelů.

 

Další otázkou, jež by měla být rozřešena, je výkon přístroje. Procesor, který pravděpodobně ponese, bude Nvidia Tegra 3 doplněná o 2 gigabajty operační paměti. Interní paměť bude v základu nejspíš 16gigabajtová. O tom, jestli bude více variant, těžko polemizovat.

Co se designu týče, pravděpodobně se ponese v duchu svého bratra, to znamená, že bude jeho tělo vyrobeno z plastu a displej bude vcelku velkoryse orámován. S žádnými mechanickými ani senzorovými tlačítky se nejspíš nesetkáme, jelikož bude v přístroji obsažen nejnovější Android 4.2.

Uvidíme tedy, zda bude představen 29. října spolu s novým LG Nexus 4, jenž vychází z nedávno uvedeného LG Optimusu G. Kdyby tomu tak bylo, museli bychom Google pochválit za velmi dobré zadržení informací vzhledem k tomu, že opravdu téměř žádné neunikly a my jsme si je museli odvodit.

zdroj: coolsmartphone.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *