OTA aktualizace na Android 4.1.2 pro Galaxy Nexus a Nexus S

O nejnovějším Androidu se dlouze diskutovalo, éterem létala spousta spekulací a nakonec z toho bylo vylepšení jen o 0.0.1. Toto vylepšení se k uživatelům tabletu Nexus 7 dostalo již dříve, konkrétně před pár dny, a přineslo jim velmi očekávaný update v podobě možnosti používání tabletu na šířku. Tedy tak jak tablet většina lidí používá.

Pokud máte některý ze dvou nejnovějších Nexusů, tedy Galaxy Nexus nebo Nexus S, dostane se k vám tato aktualizace OTA, Over-The-Air neboli hezky česky vzduchem. Pokud vám nebude aktualizace nabídnuta sama, stačí skočit do nastavení, kde si vyberete Informace o telefonu – Aktualizace systému – Zkontrolovat ihned. Pokud vám aktualizace není nabídnuta, můžete vyzkoušet jeden trik, který funguje právě u Nexus 7 tabletů. Vejdete do Nastavení a kliknete na Aplikace. Posunete se na Vše, tedy na všechny aplikace, a najdete Google Services Framework a dáte Mazání dat. Poté zkusíte aktualizovat znovu. Pokud ani teď telefon aktualizaci nenabídne, můžete to dokola zkoušet do omrzení nebo do nabídnutí aktualizace. Nejsem si ovšem jistý, jestli tato finta funguje všude nebo jen na tabletech Nexus 7. Ovšem za zkoušku nic nedáte, že ano.

No a cože to získáte pokud aktualizujete? Tím hlavním vylepšením je rozbalování jednotlivých notifikací ze systémové lišty jedním prstem. Doteď jste museli použít prsty dva, jeden na konkrétní položce podržet a druhým táhnout pro rozbalení dolů. Teď se to dělá tak, že podržíte prst chvíli na položce a následně táhnete dolů. Pokud chcete nějaký příspěvek zavřít, stačí podržet, táhnout dolů a hned na to zpět nahoru. Je to takové podivné, když ale najdete ten správný grif, bude to pro vás hračka. Pokud máte položku, kterou chcete roztáhnout tak nízko, že kvůli tomu musíte s celou lištou rolovat, nastává problém. V tom případě se vám ji jedním prstem rozbalit nepodaří, protože místo toho budete neustále posouvat lištu vzhůru.

V aktualizaci jsou také opraveny některé chyby, ale jelikož to není zrovna něco, na co člověk naráží každý den, není příliš o čem mluvit. Novinek není mnoho a nadále budeme čekat na verzi 4.2, která by měla nejspíš přijít s novým Nexusem od LG.

Zdroj: Android Community

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *