Nové Sony Xperia AX přijde již letos

Japonské Sony v poslední době doslova zaplavuje trh novými přístroji. Jsou jimi především nová zařízení s přídomkem Xperia. Nestačili jsme se vzpamatovat z předešlé vlny premiér a už je nám servírována další novinka v podobě Sony Xperia AX, která se podobá Xperii V, není však stejná. 

Dominantou přední strany tohoto nováčka je 4,3 palcový displej nesoucí HD rozlišení. Pod ním se nachází trojice senzorových tlačítek, která signalizují přítomnost operačního systému Android ve své čtvrté verzi, jenž si říká Ice Cream Sandwich. Když už jsme naťukli design, nesmíme opomenout barevné variace telefonu. Můžete si vybrat z bílé, černé, růžové a tyrkysové.

Xperii AX pohání dvou-jádro z dílny Qualcommu, tento čip si říká Snapdragon S4 a nabídne 1,5 GHz pro každé jádro. Sekunduje mu 1 gigabajtová paměť RAM, jež se postará o dostatečnou svižnost systému. Pro vaše soubory je připravena kapacita čítající 16 gigabajtů. Chválíme slot na microSD karty, který je v poslední době na ústupu. 

Co se optické výbavy týče, není nikterak skoupá. Na zádech telefonu se setkáváme s velkorysým 13 megapixelovým fotoaparátem, jenž předčí nejeden kompakt. Na přední straně pak čeká VGA kamera určená pro videohovory. O dostatek energie se postará akumulátor o kapacitě 1750 mAh.

A na závěr pár parametrů, které odlišují Xperii AX od ostatních přístrojů. Zákazníkům nabídne TV tuner, NFC čip a dnes absolutně nepoužívaný a zastaralý infraport. Jaký význam má tato technologie v novince, nevíme, doufáme ale, že nám ho výrobce záhy rozkryje.

Tento model by měl být vydán na přelomu listopadu a prosince letošního roku. Prozatím bude dostupný pouze v Japonsku, postupem času se ale rozšíří do zbytku světa a udělá radost i středoevropským zákazníkům. Uvidíme, jak bude Sony Xperia AX vypadat a jak moc se bude lišit od Xperie V. Každopádně se na novinku těšíme.

zdroj: androidauthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *