Tablet SmartQ U7H je prvním přístrojem svého druhu se zabudovaným projektorem

U smartphonů i tabletů jsme v poslední době svědky mnoha úžasných vylepšení a proměn, novinkou však má být tablet s projektorem. O tento zajímavý nápad se postarala společnost SmartQ, svým prohlášením na sebe okamžitě nabalila mnoho předčasných zájemců, kteří toto vylepšení vítají jako pozitivní krok vpřed ve vývoji tabletů. Možná se bude jednat o raritu, ale možná se časem také dočkáme, že bude projektor standardní výbavou každého moderního tabletu.

SmartQ U7H je tablet, který bude pravděpodobně průkopníkem tabletů se zabudovanými projektory. Čínská společnost SmartQ zřejmě dobře ví, že je v dnešní době těžké se prosadit na nasyceném trhu elektroniky, tak dodala tabletu integrovaný dataprojektor, čímž se automaticky odtrhla od všech ostatních výrobců, protože s tímto nápadem přišla jako první. První projektor ve smartphonu předvedla společnost Samsung, uživatelé netrpělivě čekali, která ze společností konečně uvede na trh i tablet s projektorem, konečně se ho dočkali.

Projektor v tabletu dokáže vytvořit projekci obrazu o úhlopříčce až 1,27 metru. Společnost SmartQ slibuje kvalitní obraz s rozlišením 854×480 pixelů při dodržení vzdálenosti pohybující se kolem 1,8 metru. Nejedná se pouze o jeden tablet s projektorem, SmartQ uvedla hned dva modely, kromě již zmiňovaného modelu U7H, je to levnější varianta a to model U7. Nyní k parametrům U7H, tablet obsahuje sedmiplacový displej s rozlišením 1024×600 pixelů, dále dvoujádrový procesor TI OMAP4460 s frekvencí 1,5 GHz, operační paměť je 1GB RAM. Samozřejmostí je  Wi-Fi, Bluetooth 4.0 a HDMI. Na přední i na zadní straně se nacházejí kamery o rozlišení 2 megapixelů. Kvalitní zvuk zajišťují stereo reproduktory, baterie má kapacitu 4800mAh. Interní paměť je 16GB a je možné ji rozšířit pomocí microSD karet.

Model U7 obsahuje, na rozdíl od UH7, dvoujádrový procesor TI OMAP4430 s frekvencí 1 GHz a vnitřní pamětí o velikosti 8GB. Jako operační systém byl pro oba dva modely zvolen Android 4.1 Jelly Bean. Nyní ještě zajímavost k projektorům, hlavní světelný zdroj je LED s životností cca 20 000 hodin a svítivostí 40 lumenů. Jelikož se jedná o novinku, tak je zatím dostupnost i cena poměrně neznámá, (ovšem model U7 jsem spatřil v zahraničním obchodě za cenu 340 dolarů, pozn. autora). Oba dva tablety vzbudily velkou pozornost a uživatelé po celém světě se těší až si budou moci jeho projektor vyzkoušet.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *