Společnost Alcatel představila superlevný tablet Alcatel One Touch T10

Mnoho uživatelů si pamatuje společnost Alcatel jako výrobce telefonů, který stál u jejich zrodu již téměř od počátku. Nejednalo se však o pokročilé telefony, nýbrž spíše o střední třídu. Nedávno společnost Alcatel šokovala, když vyšlo najevo, že vyrábí nejen smartphony, ale dokonce se před nějakou dobou pustila do vývoje superlevných tabletů. Jak to vypadá, tak se můžeme dočkat opětovného návratu Alcatelu na scénu moderní technologie.

Alcatel One Touch T10, to je onen název, kterým bylo zaskočeno mnoho uživatelů. Jedná se o levný tablet od společnosti Alcatel. Nejedná se o technologickou špičku, ale o low-end, kterému ale odpovídá i příjemná cena. Alcatel One Touch T10 není prvním počinem společnosti na poli tabletů, společnost již dříve představila model označený T20, jehož nástupcem má být právě model s nižším číselným označením T10.

Na první pohled se tablet o mnoho neliší od ostatních, na přední straně lze nalézt 7 palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů a 0,3 megapixelovou webkameru. Uvnitř tabletu lze nalézt jednojádrový procesor Rockchip RK2918 s frekvencí 1 GHz, operační paměť je 1 GB RAM. Dále tablet disponuje 4 GB úložného prostoru a slotem pro microSD karty. K dispozici je také port microUSB 2.0 a Wi-Fi 802.11n. Tablet běží na upraveném Androidu 4.0.3 ICS. Integrovaná baterie by měla podle výrobce nabídnout cca 4 hodiny plné funkce nebo 120 hodin v pohotovostním režimu. Celý tablet váží 340 gramů a architektura, na které je postavený procesor je Cortex A8.

Hlavní pozitivní zprávou pro mnoho uživatelů, kteří mají zrovna hluboko do kapsy, je cena tabletu, která je v Evropě kolem 119,9 Euro, na různých trzích lze tedy tablety Alcatel One Touch T10 koupit v přepočtu za 2750kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *