Samsung díky Applu prodává více přístrojů Galaxy S III

Statistika sice nuda je, jak zní část jedné známé písničky z jedné ještě známější pohádky, nicméně má cenné údaje. A jeden zajímavý údaj si nyní ukážeme.

Samsung nedávno prohrál soud s firmou Apple, kde Apple vysoudil cca miliardu dolarů kvůli údajným porušeným patentům. Asi bych si měl odpustit slovíčko ‚údajným‘, vzhledem k tomu, že o tom rozhodl soud, ale nechám ho tam. O tomto zřejmě všichni víte a pokud ne, můžete si přečíst jeden náš starší článek. Tato zpráva proletěla svět jako tajfun a nenechala mnoho lidí chladných. Jedni souhlasili s verdiktem, jiní sympatizovali se Samsungem, každý si tam našel to svoje.

Jak je vidět na údajích o prodeji, spousta lidí buď usoudila, že Samsung je to stejné jako iPhone, jen trošku levnější, nebo chtěli nákupem vyjádřit jihokorejskému výrobci podporu. Buď jak buď, prodeje telefonu Samsung Galaxy S III stouply v týdnu, kdy byl verdikt vynesen, o 16%. To je jasný fakt a rozhodně to není něco co by Apple potěšilo, spíš naopak.

O to víc potěší fanoušky Androida, potažmo Samsungu, druhá část statistiky, ze které vyplývá, že v týdnu, kdy byl představen velmi diskutovaný a kontroverzní iPhone 5, prodal Samsung o 15% více svých vlajkových lodí, Galaxy S III. Toto může být zapříčiněno nepřilíšnou inovací nejnovějšího přístroje z Cupertina, od kterého většina objektivních lidí čekala poněkud více.

Pokud umíte anglicky, můžete se pobavit nad tím, jak dokáží být někteří uživatelé zarputilí – YouTube

Apple jistě nečekal takovou reakci na soudní verdikt se svým největším sokem, v prodejnosti jeho přístrojů, a jistě by nepřiznal jakoukoliv spojitost prodejnosti Galaxy S III s vydáním nejnovějšího iPhonu. Je otázkou co způsobilo tyto nárůsty prodeje, zda to byla masivní reklamní kampaň Samsungu, která se trefovala do nejnovějšího Applu, či jen snaha svůj produkt dostat více mezi lidi. Otázkou je, zda byly vůbec výsledky vyhodnoceny správně a nebyly jen trošku ‚poupraveny‘ z důvodu zajímavosti či pozitivní reklamy. Třeba se za pár dnů ukáže, že firma Localytics někde přehlédla desetinnou čárku…ostatně nebyla by první ani poslední.

Zdroj: Localytics via Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *