Vodafone zrychluje svoji 3G síť

Ačkoliv dostupnost rychlého internetu, cena a datové limity jsou v naší malé podivné zemičce stále za hranicí pohodlného používání, když už máte možnost nějaká data utratit, ať je to aspoň rychlé. Vodafone, který má momentálně rychlost své 3G sítě na rychlosti 21 Mbps, chce zrychlit v některých městech, konkrétně ve 44, rychlost své datové sítě až na 42 Mb/s a to pomocí technologie HSPA+ Dual Carrier 42 Mbps.

Ředitel rozvoje sítí ve Vodafonu k tomu říká:

Díky instalaci technologie HSPA+ Dual Carrier 42 Mbps se výrazně zvýší kapacita sítě, a proto stoupne reálná rychlost datových přenosů všem zákazníkům v těchto městech. Dostupnost této technologie je vlastně přípravou na síť čtvrté generace LTE – již nyní chceme dát našim zákazníkům na mnoha místech v republice možnost v reálném provozu vyzkoušet vyšší rychlosti než je ve světě 3G běžné.

Rychlost 42 Mb/s si budou moci zákazníci vyzkoušet již od 5.října a to v těchto městech:

Brno, Česka Lípa, České Budějovice, Děčín, Františkovy Lázně, Hluboká nad Vltavou, Hradec Králové, Cheb, Chodov, Chrudim, Jablonec nad Nisou, Jeseník, Jindřichův Hradec, Kadaň, Karlovy Vary, Klatovy, Kroměříž, Kuřim, Kutná Hora, Liberec, Litoměřice, Litvínov, Louny, Luhačovice, Mariánské Lázně, Mělník, Mladá Boleslav, Most, Neratovice, Olomouc, Ostrava, Otrokovice, Pardubice, Pec pod Sněžkou, Plzeň, Poděbrady, Praha, Přerov, Příbram, Slaný, Špindlerův Mlýn, Teplice, Ústí nad Labem, Zlín

Pro vyšší rychlost potřebujete telefon, který podporuje HSPA+ a těch je zatím velmi málo, konkrétně například nejnovější Sony Xperia V. Reálné rychlosti 30 Mb/s můžete dosáhnout také s USB modemem Vodafone K4605.

Zdroj: TZ Vodafone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *