Asus Padfone 2 bude představen 16. října v Miláně

Asus Padfone je zvláštní hybrid tabletu a chytrého telefonu, které mají dohromady pouze jeden výpočetní výkon a to ten v telefonu. Tablet jako takový má akorát baterii, díky které prodlouží životnost vašeho zařízení, ale bez chytrého Padfone telefonu tablet samotný nespustíte. Nicméně stačí telefon zasunout do nachystané přihrádky a tablet se rázem spustí a rychlostí mžiku oka zobrazí vaši nachystanou plochu.

Padfone je zařízení, které, dle mého skromného názoru, u nás nemělo příliš velký úspěch, ale je možné, že se mýlím. Druhá generace je zatím opředena tajemstvím, kromě několika záznamů z benchmarků, což je častý způsob jak se dozvědět něco víc o nových zařízeních. Asus Padfone 2 by měl v sobě mít čtyř-jádrový Qualcomm Snapdragon S4 Pro čipset a k tomu 2GB RAM. V onom benchmarku byl k vidění Android ve verzi 4.0.4, tedy Ice Cream Sandwich, ovšem jelikož je Asus výrobcem tabletu Nexus 7, dalo by se počítat i s nasazením Jelly Bean hned od začátku. Popravdě by to byla trošku ostuda, pokud by byl tento model osazen ‚jen‘ ICS.

Kromě uvedení v Italském Miláně se ve stejný den bude Padfone 2 představovat také v Taiwanském Taipei. Jak bude tento hybrid telefon/tablet vypadat a co bude umět zjistíme už/až 16.října a budeme vás samozřejmě informovat.

Zdroj: GSMArena, Via

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *