Google Nexus 7 získá GSM modul a to již během pár týdnů

Tablet přímo od Googlu, Nexus 7, zaznamenal vysokou míru oblíbenosti ihned po jeho představení. Je to tablet menší, sedmipalcový, zato ale uvnitř tohoto stroje tepe silný čtyřjádrový Tegra 3 procesor a to za cenu kolem dvouset dolarů. U nás je cena samozřejmě vyšší, navíc se tablet ještě neprodává. Nicméně za něco málo přes šest tisíc to také není kdovíjak drahá záležitost.

Co ovšem některé uživatele zklamalo, byla absence GSM modulu, tedy možnost vložení SIM karty a použití na SMS, volání, ale hlavně využití, v naší zemi značně předražených, dat od operátora. Podle Paula O’Briena, jednoho z hlavních MoDaCo (velmi dobře známé a dlouho fungující fórum o mobilních telefonech) představitelů by měla verze s GSM modulem přijít v ‚několika týdnech‘. Konkrétně se mluví o týdnech šesti. Vypadá to, že tento GSM model míří na trh v době, kdy i Apple vydá svoji sedmipalcovou verzi, o které tvrdil, že ji nikdy nevydá.

V těle přístroje by se nemělo změnit naprosto nic, kromě onoho modulu, takže veškeré parametry zůstanou stejné a toto bude jediná změna. Já osobně, pokud bych si Nexus 7 chtěl koupit, rozhodně sáhnu po modelu s možností vložení SIM karty, protože nikdy nevíte kdy se vám to může hodit.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *