Japonský soud rozhodl – Samsung neporušil patent Applu ohledně synchronizace audio a video souborů

Válka mezi Applem a Samsungem začíná být krapet nudná a stereotypní. Dnes ráno vyřkl Japonský soudce ortel a přinesl tím druhé vítězství pro jihokorejský Samsung. Apple žaloval Samsung o náhradu škody ve výši 100 milionu Yenů, což je asi 25 milionů korun a důvod žaloby byl tento: porušování patentu na synchronizaci audia a videa se serverem. Konkrétně se jednalo o program Kies firmy Samsung, kde způsob synchronizování audio a video souborů měl porušovat patent Applu.

Jelikož první vítězství Samsungu přišlo v jeho domovské Jižní Koreji, vypadá to, že Asie fandí (svému) Samsungu a Amerika (svému) Applu. Já fandím Samsungu…z pochopitelných důvodů. Nicméně zpět k žalobě. Ta byla podána Applem a to konkrétně na model Galaxy S, Galaxy S II a tablet Galaxy Tab. Jelikož soud tento případ zamítl, musí Apple nahradit náklady vynaložené na toto soudní přelíčení. Výhra tedy nebyla žádná a ještě se Apple jistě prohne za soudní poplatky…ovšem z té miliardy dolarů, kterou Apple vysoudil na Samsungu, jistě ještě něco zbude.

Bylo by bláhové si myslet, že Apple se svými útoky přestane, protože po odchodu Steva Jobse už Apple nebude jako dřív a svůj způsob vydělávání peněz nejspíš musel změnit. Zajímalo by mě jak na toto pohlížejí Applí fanoušci. A teď nemyslím ony zažrané fanatiky, kteří znají Apple a nic jiného, ti jistě souhlasí s jednáním Applu, zajímal by mě názor rozumně smýšlejícího fanouška Applu.

Zdroj: Android Central

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *