[IFA 2012] Archos GamePad-velký konkurent PS Vita

Ačkoliv v Evropě není moc výrobců, kteří vyvíjejí tablety či smartphony, ti kteří tu jsou, ví jak na to. Francouzský výrobce Archos, přichází na trh s velmi zajímavými přístroji. V minulosti to byl třeba Archos 97 Carbon, který byl vyroben z uhlíkových vláken. Novinka, jež nedávno vydal, uspokojí hodně zákazníků, jelikož výběr takových přístrojů je poměrně skoupý. 

Archos připravil konkurenci pro Sony PS Vita či Sony Xperia Play. Říká si Archos GamePad a nabídne velmi zajímavý mix technických parametrů s cenou. Ve středu se nachází sedmi-palcový displej. Nalevo a napravo od něj leží to nejzajímavější, co tablet nabídne, mechanické ovládací prvky. Při prvním pohledu vypadá GamePad jako PSP, měl by tedy nabídnout skvělé ovládání téměř všech her.

Pohání ho 1,5GHz dvou-jádro, jenž by mělo plně dostačovat téměř každé hře v současnosti dostupné na Google Play. Když už zmiňujeme obchod s aplikacemi, měli bychom odhalit, jaký systém koluje v jeho žilách. Je jím Android 4 Ice Cream Sandwich.

Archos by se měl na evropském trhu objevit koncem letošního října. Předběžná cena činí 150 EUR, což není vůbec špatné, přihlédneme-li k tomu, že by se v naší domovské kotlině neměla nijak dramaticky měnit. Uvidíme tedy, jaký bude nový Archos GamePad.

zdroj: phonearena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *