Huawei Ascend G600 – další nablýskané želízko ve střední třídě

Společnost Huawei to myslí s mobilními telefony vážně. Tentokrát o tom svědčí model Ascend G600, který zaútočí ve střední třídě. Bodovat by mohl díky svému 4,5 palce velkému qHD displeji, novému Androidu 4.0, dvoujádrovému procesoru či 8mi megapixelovému fotoaparátu. 

Chystaný mobilní telefon Huawei Ascend G600 svým designem příliš nevybočuje, řadu uživatelů to ale spíše přivítá, protože po designově nápaditém přístroji zkrátka netouží. Určitou eleganci ale novince přesto nelze upřít.

Jak již tomu u dnešních mobilních telefonů bývá, čelní straně přístroje dominuje rozměrný dotykový displej. Ten má v tomto případě úhlopříčku celých 4,5 palce a rozlišení qHD (960 x 540 bodů). Displej chráněný ochranným sklíčkem Gorilla Glass tedy nepatří ke špičce, vzhledem k zacílení telefonu je ale více než dobrý. Na takto velkém displeji bude radost používat nový (ačkoli nikoli nejnovější) Android 4.0, který společnost Huawei v tomto případě doplní také svou vlastní uživatelskou nadstavbou Emotion UI.

O svižný chod systému i dalších funkcí by se měl bez větších potíží postarat dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz doplněný o 768 MB operační paměti. Uživatel bude mít k dispozici 4 GB datového prostoru, které bude možné rozšířit paměťovou kartu formátu microSD.

Mezi zajímavé vlastnosti, kterými bude chtít telefon nalákat zákazníky, může patřit např. fotoaparát s rozlišením osm megapixelů (doplněný o duální LED blesk i automatické ostření), technologie pro vylepšení zvuku DTS, stále hojněji se vyskytující NFC čip či akumulátor s mírně nadprůměrnou kapacitou 2000 mAh.

Za samozřejmé lze již v této třídě přístrojů považovat záležitosti jako je Wi-Fi, Bluetooth, GPS či celá řada nejrůznějších senzorů (akcelerometr, senzor okolního osvětlení, gyroskop, senzor přiblížení).

Telefon by se měl do prodeje dostat během podzimu letošního roku, v Německu se začne prodávat v listopadu, je tedy pravděpodobné, že v té době by se mohl dostat i do ČR. Jeho zahraniční cena byla stanovena na 299 Euro (tedy zhruba 9000 Kč), je tedy otázkou, za kolik se případně bude prodávat i na našem trhu, protože to bude zřejmě právě cena, která by podobně jako u levnějšího Huawei Ascend G300, mohla rozhodnout o zákaznické přitažlivosti této novinky.

Zdroj: www.engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *