Nový Samsung Galaxy Player 5.8 s obřím displejem

Ačkoliv se v dnešní době mp3 přehrávače a celkově multimediální přehrávače netěší zrovna největší oblibě, výrobci spotřební elektroniky je stále chrlí jako na běžícím páse. V tomto článku se budeme věnovat Samsungu, u nějž mám pocit, jako by musel nějakým způsobem napodobit vše, co vyrábí Apple, a tak se setkáváme již s třetí variací multimediálního přehrávače vycházejícího z vlajkové lodi celé smartphonové sérii tohoto jihokorejského výrobce, jenž nenápadně připomíná proslulý iPod Touch.

V Jižní Koreji byl před nedávnem představen nový multimediální přehrávač jménem Samsung Galaxy Player 5.8. Číselné označení na konci jeho názvu tam nestojí jen tak pro nic za nic. Tato cifra poukazuje na velikost displeje, která úhlopříčně dosahuje hodnoty 5,8 palce, což je opravdu obří hodnota. Po tom co ale doobdivujeme jeho velikost, trochu zapláčeme nad tím, že obrazovka je pouhé TFtéčko, které nese QHD rozlišení. Slabých 540 na 960 pixelů. Přístroji koluje v žilách Android 4.0 Ice Cream Sandwich obohaceným o uživatelské rozhraní Samsung TouchWiz. 

Galaxy Player designem vychází ze Samsungu Galaxy S III, tudíž se může neznalé oko velmi snadně zmást a zaměnit tyto dva přístroje. V podstatě se jedná o nafouknutý smartphone bez telefonního modulu, nabízí tedy plnou funkčnost. Můžeme se těšit na Wi-Fi, Bluetooth a GPS.

Se zadním fotoaparátem se nesetkáme, vpředu nás ale čeká přední kamerka pro videohovory. Celému tomuto seskupení dodává energii akumulátor nesoucí 2500 mAh. Je možné volit mezi dvěma kapacitními variantami, a to 16 a 32 gigabajtů. Pokud by někomu tato nálož místa nestačila, je možné doplnit microSD kartou.

Na tento přístroj se můžeme těšit na letošní IFA show v Berlíně, která se koná od 31.8 do 5.9. Tyto přístroje sice nejsou těmi nejúspěšnějšími na trhu, svého koncového zákazníka si ale přesto najdou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *