LG Optimus L9 – další stylovka do rodiny

Jihokorejské LG na letošním MWC v Barceloně představilo celou řadu nových stylových smartphonů s Androidem. Byly to a stále jsou modely, jež sází výhradně na designovou stránku, výkon a optimalizaci systému však poněkud vypouští. Každý, kdo se alespoň trochu orientuje ve vodách smartphonů, ví, že se v tuto chvíli jedná o sérii L, v níž byly doposud vydány tři modely. Byly jimi LG Optimus L3, L5 a L7. V tuto chvíli máme tu čest představit zbrusu nový přírůstek do jejich rodiny, kterým je LG Optimus L9.

Novinka by měla být nejvyšším přístrojem této řady, která je designově jednotná podobně jako řada One od HTC či letošní Xperie japonského Sony. Jeho starším bráškům byl často vytýkán jejich slabý výkon ve spojení s moderním a náročnějším systémem v podobě Androidu 4 Ice Cream Sandwich. Doufejme, že vlajkový model této řady nebude takovými neduhy trpět.

L devítka nese velký 4,7 palcový displej, který používá IPS technologii, jež propůjčí telefonu jas na velmi vysoké úrovni společně s realistickým podáním barev. Tato technologie bohužel nezaručí tak dobré zobrazení černé, jako například Super Amoled. O výkon se stará dvou jádrový procesor, jenž by měl plně dostačovat požadavkům čtyřkového Androidu. Co se výkonu týče, není nijak dech beroucí. Na dnešní dobu pouhý jeden gigahertz na jádro. Pokud ale přihlédneme k tomu, že tento smartphone má lahodit hlavě očím, nemyslím si, že by ho takt jeho procesoru nějak výrazně omezoval.

 

 

 

 

 

 

 

 

Operační paměť RAM činí průměrný jeden gigabajt, kterého si vcelku dost ukousne grafická nadstavba Optimus UI 3.0, i přesto tato paměť stačí na plynulý chod telefonu. Pro vaše soubory jsou připraveny 4 gigabajty vnitřní paměti, což není nic světoborného.

Co se optické výbavy týče, nabídne Optimus L9 na zadní straně 5 megapixelů, vpředu pak 0,3 megapixelovou kamerku pro video hovory. V telefonu se prohání Android 4.0 Ice Cream Sandwich.  Celé toto seskupení pohání výkonný akumulátor, jenž snad zaručí větší než jednodenní výdrž. Článek nese 2150 mAh.

Tento telefon není žádným nadupancem, ale svůj úkol by měl splnit dokonale. Uspokojit zákazníka, v tomto případě spíše zákaznici, líbivým vzhledem a dostačujícími technickými parametry. Více informací o této novince se dozvíme na letošní IFA show v Berlíně.

zdroj: androidauthority.com

 

7 komentářů: „LG Optimus L9 – další stylovka do rodiny“

  1. Tento telefon je pre mna velmi prijemnym prekvapenim. Dokazuje, ze aj stredna trieda sucasnych smartfonov dokaze beznemu pouzivatelovi priniest prakticky vsetko, co by mohol pozadovat. Uputa velkym displejom, konzervativnym dizajnom a slusne riesenou ergonómiou. Potesi Android 4, bohata softverova vybava i nadstandardne funkcie ako NFC ci WiFi Direct. Naopak, zamrzi nizka kvalita reprodukcie zvuku a absencia automatickej korekcie jasu displeja.

  2. Měl jsem možnost tento telefon otestovat a mohu říct, že za cenu kolem 8 000 Kč je to pravdu povedený telefon. Pokuď očekáváte od telefonu velký displej, dostačující hardware, tak je to pro Vás opravdu skvělá volba.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *