Lenovo IdeaTab A2109 a A2107 jsou připraveny k prodeji

Lenovo, známé výrobou brilantních notebooků, vydává další generaci svých tabletů. O předešlé sérii se nedá říct, že by byla neúspěšná, nedočkala se takové poularity jako jiné přístroje ostatních výrobců. Tablety od Lenova zaručovaly vysokou kvalitu zpracování a vcelku svižné prostředí. Jediná vada na kráse, jež nebyla tak úplně vadou, byla skutečnost, že se ničím nelišily od těch nejklasičtějších přístrojů, a tak si je volil za svůj přístroj jen málokdo.

V tuto chvíli přichází na trh dva nové tablety. Jsou jimi Lenovo IdeaTab A2109 a A2107. Již z jejich kódového označení se dá s přehledem zjistit, v čem se tyto dva výrobky liší. První zmíněný nese devítipalcový displej, druhý si pak pro nás přichystal obrazovku s úhlopříčkou sedm palců. O A2107 toho zatím moc nevíme, tak vám představíme alespoň jeho většího brášku.

IdeaTab A2109 se prodává se čtyřjádrovým mobilním procesorem Nvidia Tegra 3. Můžeme se těšit na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Opět pláčeme nad tím, že výrobce neosazuje zbrusu nový přístroj Jelly Beanem, nebo alespoň verzí s novějším firmwarem 4.0.4. Prozatím je v prodeji pouze verze s 16 gigabajty vnitřní kapacity.

V USA se tento přístroj prodává za cenu 299$ (5 700 Kč). Tuto hodnotu pro náš trh sice nemůžeme brát jako zavazující, jelikož je u nás vždy o něco vyšší, než v zámoří. Uvidíme tedy, za jak dlouho a s jakou cenou přijde Lenovo IdeaTab A2109 do České Republiky. Každopádně se těšíme, až se nám dostane do rukou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *