Motorola zbrojí proti Applu, chce zakázat dovoz iPhonů a iPadů do USA

Největší nimral všech nimralů, který se snaží získat unikátnost a co nejvíce peněz tím, že prostě a jednoduše podá žalobu na každého, jenž mu jen trochu leze do zelí. Nebál bych se říct, že Apple jde v patentových válkách přes mrtvoly. Dokládá to i fakt, že Samsung byl nucen odškodnit rodáka z Cupertina jednou miliardou dolarů kvůli porušování patentů. Ano zasloužil si to, ale společnost s nakousnutým jablkem ve znaku si své soupeře volí dost nevybíravě a doslova z nich sdírá kůži. Inu vzpomeňme si, jak zaútočil na krachující Kodak, který byl rád, že má vůbec jak vyhlásit bankrot. 

Ale jak říká název nejznámějšího alba Nirvany „nevermind“. Zapomeňme tedy na minulost a věnujme se současnosti. Motorola měla s Applem již mnoho menších sporů a teď se snaží jít proti ovocným nadšencům vcelku razantně. Podala stížnost a vytvořila petici pro podporu zákazu dovozu iPhonů a iPadů do USA. Kdyby takový soud v Motorole vyhráli, znamenalo by to pro Apple obrovskou ránu.

Zdaleka však není vyhráno, návrh se ještě nedostal k soudu a už ho něco brzdí. ITC (institut pro testování a certifikaci) považuje patent, o kterém Motorola tvrdi, že ho Apple porušuje, za základní. Porušování takových patentů není trestné, protože se na poli spotřební elektroniky natolik rozvinuly, že by jejich omezení mělo fatální následky.

Proti tomuto výroku se postavil soudce Thomas B. Pender, který se rozhodl celý případ ještě jednou prošetřit.  Ačkoliv dokázal, že porušování jednoho patentu je opravdu trestné, ITC si nenechá nic líbit a do případu se noří ještě hlouběji. Takovéto noření může trvat pěknou řádku měsíců ne-li let, a tak nezbývá Motorola nic jiného, než čekat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *