Pocket RPG – po čertech dobrá hra

RPG hry nikdy nevymizí z obchodních pultů. I přesto, že jde o stále dokola omílané téma, kde na vás číhají tajuplné lokality, ještě tajuplnější příběhy a mnoho úkolů, tak má toto herní odvětví své příznivce. Je pravdou, že dobrých RPGéček je opravdu poskrovnu, proto můžeme být rádi, za každý takový titul, jako je právě Pocket RPG. Jedná se o velice zdařilou a zároveň bravurně zpracovanou pařbu s téměř nekonečným obsahem a možnostmi. Přesně jak říká název našeho článků, tak se Pocket RPG prezentuje. Jde o skvěle zpracovanou zábavu, která se pokusila odpoutat od nudných a mnohdy monotónně ztvárněních chodeb a nezáživných questů. Vývojáři vsadili na kvalitu podání a pokusili se k hráčům přijít s něčím novým, než RPGéčka za poslední léta přinášela. Podle prvních názorů se jim to podařilo na výbornou. A co vás ve hře čeká?

Pocket RPG nabízí rozsáhlou výpravu s několika rozmanitě pojatými levely. V každém kole budete se svým hrdinou začínat úplně od nuly, nemusíte se však bát, že by zde chyběla standardní součást vylepšování. Vašeho hrdinu si v průběhu hry budete vylepšovat z celoplošného hlediska. Pocket RPG má vše, co se od dobré hry očekává. Nechybí klasické prvky tohoto žánru vylepšené o sympatické boje a různobarevnost jednotlivých kol. Navíc je pařba ušetřena od nezáživných úkolů a nepřemožitelných příšer. Vše probíhá plynule a celkem příjemně pokračujete level od levelu výše. To však neznamená, že by se ve hře objevovali nepřátelé, kteří nedokážou potrápit, ba naopak.

První, co na Pocket RPG upoutá, tak její zpracování. Grafika je opravdu svěží a barevná. Každý příběh nabízí senzační dobrodružství. Na samém počátku stojíte jako úplný začátečník a vaším jediným úkolem je přežít a pokusit se dojít až na konec výpravy. Při jedné z nich vám v cestě bude stát ohnivý golem a v dalším levelu se pro změnu objeví sněžný muž. O zábavu je tedy postaráno. Na každou výpravu vám vývojáři přibalili podrobnou mapu, která vám přesně poukáže kudy se vydat. V průběhu hry získáváte jednak zkušenosti a za druhé sbíráte určité archievementy. Ty perfektně dotváří akční atmosféru a touhu po lepším výkonu. Všechny kladně složené pod úkoly se vám zapisují do statistik, které si můžete kdykoliv s přáteli porovnat.




Váš úspěch závisí na rychlosti postupu, nasbíraných archievementy. V každém kole můžete získat určitý počet peněz a skillpointů, které se používají k permanentnímu vylepšování vašeho hrdiny. To znamená, že o tento RPG prvek nebudete připraveni. Hru prolínají velice zajímavé interaktivní sekvence, takže se neobávejte, že se stanete obětí bezduchých mlátiček a hledáním východu z nekonečného bludiště. Pocket RPG je i po grafické stránce příjemnou pařbou, která neurazí a předesílá všem zájemcům dlouhé hodiny zábavného hraní.

[app]com.tastypoisongames.prpg[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *