FBI opět útočí, tentokrát se zaměřila na piráty Androidu

Každý si pamatuje na aféru v podobě smlouvy ACTA a velké akvizice Megauploadu, proti které se strhla velká vlna nevole. Takhle mocné protesty do té doby svět IT ještě nezažil. V Americe však byli nekompromisní a za pirátství padaly neuvěřitelně vysoké tresty. V Česku se také hlasovalo o přijetí této smlouvy, vláda však rozhodla rozumně a tento návrh zavrhla. V USA ale stále odmítají pirátství v jakékoliv podobě. 

Při vstupu na Megaupload se zobrazí pouze karta vytvořená FBI, jež informuje o tom, proč byla tato doména zrušena. V tuto chvíli to vypadá, že tento osud čeká další americké weby. A jelikož se nacházíme na portálu, jenž se zabývá Androidem, výše zmíněné stránky mají také androidí tématiku. Bohužel nejsou tak úplně legální.

Výjimečně s tímto krokem bude pravděpodobně souhlasit více lidí, než tomu bylo u předešlých kauz. Tři nejznámější weby, které nabízejí stahování her a aplikací pro Android zdarma, tudíž ilegálně, budou zrušeny a při vstupu na ně už uživatel uvidí jen zprávu od FBI. Zrušenými stránkami jsou Snappz Market, Appbucket, a Applanet. Americká vláda se rozhodla, že se s pirátstvím musí bojovat ve všech rovinách. V tomto případě ale musím souhlasit.

Bez podpory vývojářů nemůžeme čekat nové kvalitní aplikace, tudíž by si měl každý sáhnout do svědomí a popřemýšlet o tom, zda je pár desítek korun za opravdu kvalitní aplikaci hodně. Pokud chceme užívat ty nejlepší služby, musíme se naučit za ně platit a ne je krást. Jeden z vývojářů přišel o 80 procent příjmů právě kvůli takovému webu. A to se nesmí v žádném případě stávat. Jestli chceme mít skvělý systém se skvělými aplikacemi a hrami, nesmíme hledět na každou korunu.

4 komentáře: „FBI opět útočí, tentokrát se zaměřila na piráty Androidu“

  1. Já jen musím podotknout, že na jednom zahraničním Android webu bylo velmi obsáhlé zamyšlení, které bylo zaměřeno právě na vysokou míru pirátství. V tomto článku bylo podotknuto, že za takto vysoká procenta pirátství může dozajista Čína, která nemá oficiálně možnost přístupu na Google Play Store, a proto nemají jinou možnost, jak se k aplikaci či hře dostat, než si ji ukrást. Není to vyloženě omluva, jen by toto procento bylo jistě mnohem nižší, kdyby hodnostáři shodili velký čínský firewall a přestali si hrát na komouše…

    1. Čína je kapitola sama pro sebe, bohužel si kvůli tamnímu režimu lidé z Číny zvykli, že kopírování a pirátství není trestné. Ačkoliv má tato země velký potenciál a převrat vlády by znamenal její neuvěřitelně bleskurychlí rozvoj, pravděpodobně se toho jen tak nedočkáme. Všichni tam jsou komunismem tak vymytí, že už nemají moc šanci svrhnout režim.

  2. Zdrávím.Jen reaguji sám za sebe.V android světě sem nováček a nemám problém si hru či apku zaplatit.Ale mám problém s tím že musim zadat údaje platební karty.Ruku na srdce taková data byla ukradena už mnohokrát.Proto bych rád nakupoval plikace přes účet operátora.Jako jsem tu možnost měl u BADA OS.
    Omlouvám se za pravopis na češtinu sem hold de*il.

    1. Možná se blýská na lepší časy. V Americe začal Google nabízet poukázky za $5, $10, $20, které se dají normálně koupit na určených místech. Tím se nabije částka na účtu Google a bude možno takto platit za aplikace. Nicméně jak to bude s rozvojem do naší kotliny je ve hvězdách…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *