[IFA 2012] Kríženec Samsung Galaxy Note II

Ještě před tím, než v plném proudu vypukl letošní veletrh IFA konající se v Berlíně, někteří výrobci představili svá nová zařízení. Sony přišlo s novými Xperiemi a tabletem, HTC představilo nástupce úspěšného Desiru. Samsung představoval nové přístroje na Samsung Unpacked taktéž v Berlíně. Představil velmi zajímavé stroje, nás budou však zajímat pouze dva, jelikož se v ostatních prohání jiný systém než Android.

V tomto článku se zaměříme na novinku, jež vytvořila nový segment stojící mezi smartphony a tablety (před ní sice byly pokusy jako Dell Streak, ten ale nebyl úspěšný). U nás se jim říká tebletofony v angličtině phablets. Podle mého mínění jsou ale tyto přístroje stále smartphony, jelikož pomezí mezi smartphonem a tabletofonem nebylo dosud přesně definováno, a tak se můžeme jen dohadovat o tom co takovým přístrojem je, či není.

Každý v tuto chvíli ví, že se bavíme o očekávaném originálním modelu, jenž se stal vcelku úspěšným. Máme tu čest představit vám nový Samsung Galaxy Note II. Stejně jako jeho předchůdce vychází z designu vlajkové lodi výrobce Galaxy S. Loni se Note inspiroval u dvojky, letos mu byl předobrazem Galaxy S3.

Téměř celou přední stranu zabírá displej velikosti 5,5 palců o rozlišení 1280 x 720 pixelů. Obrazovka používá technologii Super Amoled HD. O pohon se postará procesor, který používá i S trojka. Je jím čtyř-jádrový Exynos z dílny Samsungu o taktu 1,6GHz na jádro. Sekunduje mu dvou-gigabajtová paměť, která telefonu (tabletofonu chcete-li) společně s procesorem zaručí bezproblémový chod Androidu 4.1 Jelly Bean.

Optická výbava by měla stačit každému průměrnému fotografovi. Osm megapixelů se nabízí na zadní straně, 1,9MP vpředu. Energii zajišťuje článek nesoucí hodně nadstandardních 3100 mAh. Tento akumulátor by měl zajistit Notu dost dobrou výdrž.

Tak to byl výčet technických parametrů, jenž zní velmi zajímavě, teď si ale představíme softwarové novinky. Už u minulého modelu byl přítomen speciální kapacitní stylus, kterým se ovládaly speciální funkce, jež připravil Samsung.

 

První taková je funkce AirView, která při přiblížení výše zmiňovaného stylusu automaticky otevře přehled poznámek či e-mailů. Photo Note vám umožní ručně napsat rychlý popis k fotografiím. Idea Visualiser pak nabídne rozšiřitelnou nabídku clipartů pro úpravu obrázků. Pro výřez webové stránky či jakéhokoliv obrázku se nabízí aplikace Easy Clip. Pop-Up-Note pomůže k napsání rychlých poznámek při probíhajícím hovoru. Shape/Formula Match pak poupraví rukou psané vzorce či malované kresby.

Tento přístroj má velký potenciál, a proto si myslím, že se bude prodávat více než dobře. Alespoň v to doufám, protože se mi velice líbí a dokážu si živě představit, že bych nosil tohoto velikána v kapse.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *