Sony Xperia Tablet – možná už na letošní IFA show

Výrobky japonského Sony jsou velmi úspěšné, jelikož dokážou něčím zaujmout. Jejich originální design vystupuje z řad monotónních šedých myší mobilního světa, a tak na tyto přístroje sází nejeden zákazník. Samozřejmě vynikají i kvalitním zpracováním. Jediným neduhem, který provází snad všechny smartphony Sony je skutečnost, že do nových přístrojů neosazují nejnovější verze Androidu a nejsou těmi nejrychlejšími, co se aktualizací týče. V ostatních ohledech ale přístroje Sony prostě bodují.

V Japonsku se rozhodli, že produkce smartphonů nestačí a Sony musí zapátrat i ve vodách pořádných tabletů. Pořádných říkám proto, že Sony v minulosti již zkoušelo tablety, jenž byly sice originální, ale na úkor toho ne moc úspěšné. Můžeme se tedy těšit na nový Sony Xperia Tablet, o němž vypluly na povrch nové informace, a dokonce i fotky. Nové zařízení by mělo být představeno na letošní IFA show v Berlíně.

A na co se vlastně máme těšit? Tablet má displej o úhlopříčce 9,4 palce s rozlišením 1280 x 800 bodů. Pro představu je přístroj téměř shodně velký s iPadem, který nese o 0,3 palce větší obrazovku. Pohánět ho bude čtyřjádrový mobilní procesor, kterým je Nvidia Tegra 3, dodá mu 1,4 GHz na jádro. Procesoru sekunduje paměť RAM o jednom gigabajtu. O energii se postará článek s kapacitou 6000 mAh, který vykouzlí vcelku slušnou výdrž přístroje.

Optika sice u tabletu není hlavním parametrem, ale k nouzovým účelům plně postačí. Na zádech přístroje se setkáme s 8 megapixelovým fotoaparátem, vpředu na nás pak čeká kamerka pro videohovory o 1,3 megapixelech. Konstrukce bude vyvedena v hliníkovém provedení, a tak bude opět zaručena vysoká kvalita zpracování. Do prodeje se dostane se dvěma kapacitními variantami, a to 16 a 64 gigabajtů.

Uvidíme tedy, jak bude vypadat finální verze připravovaného přístroje. Pokud bude opravdu představen na veletrhu IFA, setkáme se s ním již příští týden. Veletrh se koná od 31.srpna do 5.září. Můžete se tedy na Sony Xperia Tablet jet podívat, pokud byste se tam nedostali, můžete se spolehnout na náš informační servis.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *