Amazon Kindle Fire II přijde nejspíš 6.září

Každý zná světoznámé elektronické čtečky Kindle, jež dobyly svět. Stal se z nich fenomén nové doby podobně jako z iPhonů či iPadů. Amazon, jejich výrobce, se však loni rozhodl, že mu elektronické čtečky knih a internetový multimediální obchod prostě nestačí, uvedl tedy na trh nový tablet s Androidem. Je pravda, že systém v něm byl velmi dobře zamaskován, nedostalo se tedy k jeho plné funkčnosti. A to jen proto, aby Amazon co nejvíce vydělal.

Prodává svůj tablet Kindle Fire velmi levně. Proto ho mnoho uživatelů koupí, háček je ale v tom, že je nutno přikupovat spoustu aplikací a obsahu právě z Amazonu a nadále mu tak platit. Tato strategie není vůbec špatná, za velkou louží taky funguje na jedničku, u nás je to ale poněkud horší, protože zdejší výrobci nasazují příliš vysoké ceny, a tak se k rukám Českých zákazníků Kindle Fire dostává jen málokdy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fire je ale přece jen značnou chvíli na trhu, a tak čeká na nástupce. Jeho příchod byl ohlášen na letošní podzim, zatím se ale spekulovalo o tom, jaké datum bude datem jeho vydání. Amazon svolal tiskovou konferenci na 6.září, a tak je naše otázka nejspíš zodpovězena.

Amazon Kindle Fire II půjde po krku hlavně novému tabletu, jenž vydal Google ve spolupráci s Asusem. Jmenuje se Nexus 7. Druhým konkurentem je pro našince méně známý Nook Tablet, který nese na palubě také Android. Všechny tyto přístroje se vyznačují sedmipalcovou obrazovkou a velmi nízkou cenou.

O tom, jak bude vypadat nový Fire se můžeme jen dohadovat, bezesporu to ale bude opět kvalitní přístroj, který má co nabídnout. My však doufáme, že se s novinkou změní i cenová politika v České Republice a tento přístroj neztratí smysl, tak jako ho kvůli ceně ztratil jeho předchůdce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *