Pohrajte si s kontrastem černobílé barvy na vlastních fotkách s aplikací Color Splash FX

Stále častěji se lze setkat s obrázky a fotografiemi, na kterých je vše černobílé a pouze určitý předmět je barevný. Nejedná se o žádné složité umění, tohoto efektu může dosáhnout každý uživatel s aplikací, která tento efekt poskytuje. Úpravu barev je možné provádět na každé fotce i na každém obrázku, který má uživatel v telefonu. Jednoduše se fotka vybere v menu aplikace a pak se nastavuje plocha, která bude černobílá a plocha, která zůstane barevná.

Color Splash FX je grafický editor do telefonu, který nabízí mnoho zajímavých funkcí. Hlavní funkcí aplikace je však ladění kontrastu mezi černobílým a barevným pozadím. Tento kontrast, který lze vidět níže, lze nastavit velmi jednoduše, aplikace nabízí hned několik nástrojů, se kterými jej lze docílit.

Je možné využít barevného profilu, který obsahuje samotný obrázek nebo si vytvořit vlastní. Při běžné úpravě se celý obrázek zalije do černobílé, poté uživatel ukazuje, jaké části fotky nebo obrázku mají být barevné. Černobílá funguje v podstatě jako maska, která se postupně odkrývá.

Jako odkrývací nástroj slouží tečka, která se ovládá prstem, uživatel si může obrázek zvětšit a postupně kurzorem masku odkrývat. Pokud je požadován velký důraz na detail, tak stačí obrázek více zvětšit a vybrat si menší velikost kurzoru. Všechny hrany budou poté ostré a výsledná grafika bude působit profesionálním dojmem.

Maska, která zůstala neodkryta může být dále upravována nebo na ni lze aplikovat i další efekty. Mezi základní efekty patří například převod do kresby, rozmazání nebo třeba efekt tunelu.

Práce s aplikací může být natolik precizní, že je možné změnit i barvu vlasů (jak je vidět níže), to ovšem vyžaduje větší zvětšení a také více trpělivosti. Jak již bylo zmíněno, tak kromě původního barevného profilu je možné použít i vlastní, to znamená, že není problém místo obarvit na jakoukoliv barvu, kterou si uživatel zvolí.

Základní kurzor, který je k odhalování masky používán, je v aplikaci označen jako „brush“, neboli kartáč či štětec, černobílá maska se tedy vybrušuje, aby byl vidět berevný profil pod ní. Nejde o nic jiného než o práci s vrstvami, se kterou se lze setkat například ve Photoshopu CS. U brushe lze nastavit okraje, velikost a průhlednost. Pokud uživatel chce, aby byla maska průhledná jen z poloviny, tak se nastaví průhlednost na 50%.

Objekt, který byl odmaskován je následně možné celý přelít do libovolné barvy, k tomu slouží ikonka lampičky. Objekt je jakoby nasvícen na zvolenou barvu.

Výslednou upravenou fotku nebo obrázek je možné uložit do galerie, odeslat prostřednictvím Bluetooth nebo také sdílet na sociálních sítích.

Jedná se o nástroj, který poskytuje sice několik základních efektů, ale pokud uživatel často fotí, tak aplikaci jistě vyzužije. Color Splash FX je ke stažení zdarma.

[app]slide.colorSplashFX[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *