runtastic je aplikace vytvořená speciálně pro běžce

Rádi běháte? Tak v tom případě si pořiďte aplikaci, která může běžet s Vámi. Absolutním hitem mezi běžci je běžecká aplikace, která při běhu může zobrazovat běžce přímo na mapě a to nejen na běžné, ale i na 3D mapě od Google map. Kromě aktuální polohy na mapě může znát běžec svojí rychlost, trasu jakou uběhl a další důležité informace. Po konci běhu se lze podívat na celkovou trať a porovnávat ji s ostatními.

runtastic je běžecká aplikace, kterou si oblíbí snad každý aktivní běžec. Hlavními funkcemi aplikace jsou zobrazení na mapě, měření času, dráhy, určení rychlosti, průměrný výpočet srdečního rytmu a spálené kalorie. Uživatelům se nabízí možnost vyzkoušet pokročilou aplikaci se zcela jednoduchým uživatelským prostředím. Mezi základní funkce patří dokonce i naplánování trasy, uživatel si může zvolit délku trasy, kterou chce uběhnout a aplikace mu může neustále ukazovat kolik kilometrů mu ještě zbývá.

Co se týče zobrazení na mapě, tak jsou podporovány hned dva módy, jedním z nich je klasická 2D mapa, na které jsou zobrazeny jednotlivé ulice, cesty, domy a uživatel včetně zobrazení trasy, kterou už uběhl.

Velmi zábavnější zobrazení mapy je ve 3D, pokud uživatel žije ve velkém městě, tak mnoho budov lze najít již ve 3D zpracování. Výhodou tohoto zobrazení je to, že je zkombinované s fotozobrazením z družicových snímků. Uživatel tak na sebe může koukat v reálném čase z ptačí perspektivy.

Pokud by uživatel chtěl, tak svoje trasy nebo výkony může sdílet na sociálních sítích Facebook, Google +, Twitter a nebo je sdílet přes email.

Ve výčtu jednotlivých běhů si lze nechat zobrazit každý běh, který uživatel absolvoval, v horní části je pak zobrazen i celkový součet naběhaných kilometrů.

Jestliže jde uživateli především o pálení kalorií, tak je možné nahlédnout na koláčový graf zachycující ty nejnáročnější tréninky. Jednotlivé tréninky je mezi sebou možné porovnávat nejlépe na velkém grafu, který ukazuje dlouhou křivku, při dlouhodobém používání lze sledovat postupné zlepšování či zhoršování.

Pokud uživatele zajímají průběžné časy na jednotlivých kilometrech své trasy, tak si je lze zobrazit v tabulkovém seznamu, ten je možné  seřadit podle kilometrů nebo jiných specifikací.

Jedná se o velmi kvalitní sportovní aplikaci, která poskytne každému běžci nadstandard, o kterém se starším generacím mohlo vždy jen snít. Aplikace runtastic je ke stažení zdarma.

[app]com.runtastic.android[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *