Gigabyte GSmart G1342 – levný smartphone s Androidem 4.0 a DUAL SIM

Mobilní telefony s funkcí DUAL SIM jsou již poměrně běžné, chytrých telefonů se systémem Android a touto funkcí se však až tolik nevidí. Tento chytrý telefon od Gigabyte nabídne kromě možnosti používat dvě aktivní SIM karty současně také Android 4.0, 800 MHz procesor, 3,5″ dotykový displej či fotoaparát s rozlišením pět megapixelů.

Gigabyte GSmart G1342 je relativně malý (121 x 62,5 x 12,5 mm) i lehký (127 g) chytrý telefon – alespoň tedy v porovnání s dnešními běžnými smartphony. Jeho design je spíše nenápadný, což ale nemusí být na škodu. Čelní straně telefonu nemůže dominovat nic jiného, než kapacitní dotykový displej s úhlopříčkou 3,5 palce a rozlišením 320 x 480 bodů. Jedná se o běžné TFT, což však v této cenové kategorii není na závadu.

Telefon vyniká zejména v oblasti komunikace, protože si pro své uživatele připravil užitečnou funkci DUAL SIM, která umožňuje do telefonu vložit dvě SIM karty a obě je současně používat pro telefonování i komunikaci prostřednictvím textových zpráv. Ideální řešení pro uživatele, kteří až doposud používali více mobilních telefonů (např. soukromý a pracovní).

Další zajímavostí je vzhledem k ceně také použití operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Chod operačního systému a aplikací má na starosti procesor s frekvencí 800 MHz doplněný o 512 MB RAM. Uživatelská paměť s kapacitou 1 GB může být snadno doplněna až o dalších 32 GB v podobě paměťové karty microSD.

Z rozšiřující výbavy je možné zmínit např. digitální fotoaparát s rozlišení pět megapixelů doplněný o blesk a automatické ostření, G-senzor, senzor přiblížení či senzor osvětlení.

Vedle mobilních datových přenosů (včetně rychlých HSDPA) má telefon k dispozici dále také Wi-Fi (802.11 b/g/n včetně funkce Hotspot) a Bluetooth (3.0). Pro připojení k počítači je zde microUSB konektor a pro sluchátka je možné využít 3,5 mm audio jack.

Napájení zajišťuje Li-Ion akumulátor s kapacitou 1300 mAh s udávanou výdrží až 144 hodin v pohotovosti nebo 4,8 hodiny hovoru.

Gigabyte GSmart G1342 je možné v současné době zakoupit za cenu zhruba 4500 Kč včetně DPH, a za tuto cenu jej lze označit jako výhodou koupi (zejména vzhledem k přítomnosti Androidu 4.0 a DUAL SIM).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *