Pozor na podvodný email "GSM Lokátor"

V posledních několika dnech se internetem šíří spam email. Mění se text emailu i cílová stránka s podvodnou službou, jak jsme jej obdrželi my se můžete podívat na okolních obrázcích. Služba nabízí vystopování jakéhokoli telefonu a promítnutí jeho polohy na mapu. Přestože operátoři samozřejmě informace o poloze mají, rozhodně není jednoduché tyto údaje získat a třetí strany – firmy k ním nemají přístup.

Po zadání telefonního čísla do této služby dojde k odeslání zpoplatněné SMS – kvůli „verifikaci“ osoby.

Vše je samozřejmě nesmysl. I samotná stránka budí dojem „fejku“. Například komentáře jsou natvrdo napsané do stránky, všude kolem jsou informace o satelitech a rychlosti atd.. budící dojem „profesionality“ a důvěryhodnosti. Satelit s názvem „NASA“ zní také trochu úsměvně a účelově.

V současné době jsou fake stránky docela časté. Hlavně jde o stránky bank a nyní i stránek spojených s GSM službami. Pro většinu lidí jsou lákající spam emaily spíše úsměvné, právě díky chybám ve strojovém překladu a narychlo slepených stránkách. Nicméně i tak jsou útoky úspěšné, protože mnoho lidí nemá potřebné technické zkušenosti a nedokáží podvod rozpoznat. A to útočníkům úplně stačí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *