Oficiální Twitter pro Android

Twitter, jedna z nejpopulárnějších sociálních sítí na celém světě si jistě také zaslouží svou mobilní aplikaci. Jak jinak být nejlépe sociální, než twítovat zajímavosti přímo z místa dění a ne doma z gauče před obrazovkou, kde se toho příliš neděje. Dnes se tedy podíváme na oficiální Twitter klient pro Android.

Do aplikace se pochopitelně musíte přihlásit pod svým uživatelským twitter jménem a heslem.

Pokud tímto nedisponujete, aplikačka vás provede registračním procesem. Ani jedna z procedur nebude trvat příliš dlouho a hned můžete směle začít twítovat.

základní obrazovka

 

 

 

Po přihlášení se hned ocitnete na twitter feedu, kde je možné poměrně intuitivně prohlížet twíty všech vámi sledovaných. Pomocí záložek potom lze přepínat mezi twitter feedem, mentions, direct messages a záložkou seskupující Favorites, Suggested users a Lists.

Twíty v hlavním feedu a twíty v mentions jsou seskupené chronologicky od nejnovějších po nejstarší a u každého je kromě ikonky uživatele, jeho jména a twítu zobrazena také časová informace, před jakou dobou byl příspěvek twítován. Pokud chcete načíst nové, provedete tak celého seznamu tažením dolů tak, jako byste chtěli rolovat ještě k novějším.

Sledujte nás na twitteru: @AndroidaCZ

detail tweetu

Kliknutím na jednotlivý twít zobrazíte jeho detail a odtud se lze následně dostat k profilu přispěvatele, souhrnu jeho příspěvků, mentions a spoustu dalšího. Další činnosti můžete s twítem provádět prostřednictvím jednoduchého menu, které zobrazíte slajdnutím po jednotlivém příspěvku zleva do prava nebo zprava do leva. Z tohoto menu lze na příspěvek odpovědět (reply), retweetovat, přiřadit do favorites, zobrazit profil uživatele a také tento příspěvek sdílet. Sdílení je umožněno prostřednictvím běžného androidího sdílecího menu, nechybí tedy sdílení přes bluetooth, gmail a další s ohledem na nainstalovaných aplikacích ve vašem telefonu.

twítování

Postovat tweety je velmi jednoduché a učiníte tak pomocí ikonky v horní části základní obrazovky. Nechybí podpora pro mentions v příspěvku, vkládání fotografií ať již z galerie nebo přímo z fotoaparátu a samozřejmě sdílení polohy z GPS. Pomocí ikonky lupy hned vedle zase můžete vyhledávat a to nejen běžné termíny, ale i #hashtagy a @mentions.

Twitter for Android určitě poslouží ke spokojenosti, rozhodně jej tedy zdarma stáhněte z Marketu a vyzkoušejte sami. Jistě vás potěší i podpora notifikací, které vás upozorní na příchozí direct message nebo mention.

[qr]https://market.android.com/details?id=com.twitter.android&feature=search_result[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *