Puddle THD přináší fyzikální hru za inteligentní sliz

Zajímavým počinem je hra, ve které hráč ovládá inteligentní sliz, jedná se o novinku, která je podporována přístroji využívající technologii Tegra 3. Hra překvapí především svojí grafikou, která je kompletně v HD, a také dokonalými fyzikálními zákony. Samotné prostředí hry je povětšinou z továren a laboratoří, které jsou plné tajemných chodeb. Jedná se především o akční a zábavnou hru, ve které je hlavním úkolem nepanikařit a dostat se na druhý konec cesty.

Puddle THD je velmi zábavná hra s originálním konceptem. Hlavním hrdinou je zde sliz, jedná se o dokonalou napodobeninu slizké hmoty v HD prostředí, které je tvořené trasami vedoucími přes různé laboratoře a výrobní haly. Perfektní jsou především fyzikální zákony, sliz není celistvý, chová se například jako gel, takže není problém se při nárazu rozprsknout a ztratit polovinu hmotnosti.

Samotné herní prostředí je velmi živé, hra je propracována do posledního detailu. Jakožto sliz se bude hráč potýkat s různými nástrahami, na mnoho nástrah najde včasné upozornění ve formě značek, některé nástrahy jsou ovšem zcela nečekané.

Nejedná se o stejnorodý sliz, pokaždé když přijde do kontaktu s nějakým činitelem, který ho výrazně ovlivní, tak změní svoji barvu i strukturu. Ve hře to bude především po kontaktu s ohněm, vodou, plynem a elektřinou. Oheň může být pro sliz velmi nebezpečný, proto je potřeba takové nástrahy rychle překonat.

Hráčův sliz se bude průběžně rozdělovat na různé části, a tak je potřeba pokusit se ho držet pohromadě. Pokud hráč o různé části přijde,  bude se sliz zmenšovat, pokud se ztratí příliš velká část slizu, tak je potřeba kolo opakovat.

Ve hře je mnoho kol, konec každého kola bývá označen nápisem „End“. Obzvláště zajímavá jsou laboratorní prostředí, ve kterých je nejvíce efektů. Pokud například začne sliz hořet, po kontaktu s ohněm, může být uhašen hasícím přístrojem. Kromě klasických kol lze narazit i na speciální levely, ve kterých bude cesta vést skrze lidské tělo nebo bude ve světě z papíru.

Jedná se o neutrální žánr vhodný pro všechny uživatele, hru je možné hrát celé hodiny a nikdy neomrzí. Kromě hry je zajímavé i ovládání – hra se ovládá nakláněním telefonu do stran, sliz se tedy chová jako skutečný gel uzavřený v telefonu.

Technologii Tegra 3 podporují především nové telefony, takže se jejich majitelé mohou těšit na výborný herní zážitek. Puddle THD je ke stažení za cenu 102 Kč.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eneko.puddle.thd&feature=featured-apps#?t=W251bGwsMSwyLDIwMywiY29tLmVuZWtvLnB1ZGRsZS50aGQiXQ..[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *