StopWatch & Timer – vyplnění mezery Androidu

Dříve jsem používal iPhone a až na politiku společnosti Apple jsem s ním byl, pochopitelně po jailbreaku, poměrně spokojen. Po přechodu na systém Android mne příliš nenadchla absence stopek a timeru, tedy odpočtu času. Tuto neduhu se však podařilo poměrně úspěšně napravit stažením aplikace StopWatch. Ve zkratce ji tedy představím, i když vesměs nejde o nic převratného.

Pokud jsem stopky v Android systému nenašel, můžete mne v komentářích směle kritizovat, poučím se a informaci upravím.

Stopky bez mezičasů

Po velmi rychlém startu aplikace StopWatch asi každému rychle dojde, jak aplikaci ovládat. Na displeji se objeví pěkně velký digitální ciferník se zatím samými nulami a pod ním dvojice tlačítek pro start stopek a jejich restartování. Po spuštění stopek se začne logicky počítat čas a to s přesností na desetiny sekund a tlačítka nyní umožní i zapisování mezičasů, jejichž množství je neomezené.

Přes tlačítko menu na vašem androidím telefonu se dostanete k množství nastavení, lze zde aplikaci přepnout do landscape módu, kde se ciferník ještě zvětší. Jak v orientaci nastojato i naležato můžete potom nasbíranými mezičasy pohodlně listovat.

Landscape

 

Po přepnutí na timer se místo mezičasů ukážou nastavené časy odpočtu, tlačítko na jejich přidávání a mazání. Po výběru jednoho z nich jej můžete spustit nebo resetovat. Aplikace vám bohužel nedovolí několik timerů běžících najednou a při pokusu o přepnutí na jiný timer se běžící resetuje. Timer který doběhne do konce vás zvukově upozorní. Jak a čím můžete nastavit v settings aplikace.

Laps

Velmi příjemnou funkcí aplikace je využití notifikační lišty k zobrazení aktuálního průběhu, ať již stopek nebo timeru. Můžete si tedy stopky pustit a pak v klidu na svém telefonu pracovat a budete mít neustálý přehled o aktuálním stavu. Po vytažení notifikační roletky se potom velmi snadno dostanete zpět do aplikace StopWatch.

Barevné prostředí těchto stopek pro Android je jednoduché, přehledné a kontrastní. Pokud se vám nebude líbit černobílé provedení, přes položku Colours si vyberete z množství více jak dvaceti barevných schémat.

Tyto stopky jsou v Android Marketu ke stažení zdarma.

[qr]https://market.android.com/details?id=com.sportstracklive.stopwatch&feature=search_result[/qr]