Čínský tablet – nejtenčí na světě a nejen s Androidem

Že se na čínský trh chystá další tablet nebude žádným překvapením. Stejně tak asi nikoho nepřekvapí přítomnost Androidu Honeycomb v tomto tabletu. Zajímavé na něm bude něco zcela jiného – schopnost nabootovat až do pěti různých operačních systémů a jeho rozměry, které by jej měly postavit na pomyslnou první příčku na stupínkách vítězů v soutěži o nejtenčí tablet na světě.

Velikostní porovnání s iPadem 2

Tablet EKing T9 se velikostí a rozlišením kapacitního LED displeje podporujícího multitouch staví jako přímý protivník iPadu. Velikost displeje 9.7″ s rozlišením 1024×768 je identická s oběma verzemi Apple iPadu. Podle fotografie je ale zřejmé, že by měl být rozměry o něco menší.

iPad 2: 186 x 241 x 8.8 mm
T9: 184 x 236 x 10.8 mm

Z rozměrů tedy vyplývá, že o něco menší, než iPad 2 opravdu je, o jeho prvenství v ohledu na tenkost však podle těchto informací lze velmi snadno pochybovat.

Ubuntu, Windows 8, Windows 7, Android, MeeGo

Čím je však EKing T9 rozhodně zajímavý je pestrá škála operačních systémů, které na něm bude možné používat, a to Ubuntu, Windows 8, Windows 7, Android a MeeGo. Windows 8 tedy pochopitelně až od chvíle jeho vydání, ale třeba se jej dočkáme dříve, než tabletu.

Aby byl EKing schopen nabídnout správnou funkcionalitu všech systémů, bude poháněn procesorem 1.5GHz Intel Atom Z670 s taktem 1.5GHz a 2GB paměti RAM. Kapacitou uživatelské paměti se staví nad průměr s variantami 32 GB, 64 GB a 128 GB.

Obavy mám z dílenského zpracování, kterým se originálně čínské stroje příliš chlubit nemůžou stejně tak jako výdrží na baterie. EKing slibuje 12 hodin přehrávání videa, mluví-li pravdu, máme se opravdu na co těšit.

1 komentář: „Čínský tablet – nejtenčí na světě a nejen s Androidem“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *