Samsung Galaxy Note 10.1 přichází

O tabletu Samsung Galaxy Note 10.1, který by měl vycházet z již staršího „telefonního tabletu“ Galaxy Note, se spekuluje již delší dobu. V Koreji, odkud Samsung pochází, se však nyní objevily finální informace, které snad znamenají, že by se zařízení mělo dostat již brzy na trh.

Původní Galaxy Note, tedy telefon s úhlopříčkou 5,3 palců, byl poměrně kontroverzní zařízení, které již mnozí řadili spíše mezi tablety. Ono telefonovat s takovouto plackou již opravdu nebylo zrovna příjemné (a už vůbec ne obvyklé). Přesto si zařízení, jehož zvláštností bylo dotykové pero (stylus) pro obsluhu některých funkcí nebo rychlé zapisování poznámek, na nedostatek pozornosti stěžovat nemohlo.

Již brzy by na trh tedy měl přijít i takto koncipovaný tablet. Ten by měl nabídnout displej s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1280×800 bodů, čtyřjádrový procesor Exynos s frekvencí 1,40 GHz doplněný o 2 GB RAM (!), pětimegapixelový fotoaparát, GPS, infračervený přijímač, HSPA+ či akumulátor s kapacitou 7000 mAh. Operačním systémem bude Android 4.0.x.

Samozřejmě by mělo být zachováno také ovládání prostřednictvím dotykového pera S-Pen, pro které by měl být uvnitř těla přístroje připraven také otvor pro jeho ukládání a přenášení.

Cenu přístroje zatím neznáme, oficiálně by však mohlo být zařízení uvedeno již během srpna.

Zdroj: www.androidpolice.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *