MADFINGER Games pod útokem patentového trolla!

O patentových trollech jsme vás již jednou informovali. V dnešní zprávě se dotkneme brněnského vývojového studia MADFINGER Games, o kterém jsme vám včera přinesli informace týkající se zlevnění jejich nejnovějšího počinu Dead Trigger. Dnes to bude trošku smutnější, protože MADFINGER Games byl zažalován od patentového trolla Uniloc USA a to za poněkud podivný přečin.

Patentové války jsou stále podivnější, protože systém patentů v Americe prostě a jednoduše nefunguje. Každý je zvyklý žalovat kohokoliv za cokoliv a systém vytváření patentů je často nepochopitelný. MADFINGER Games jsou zažalováni za porušení patentu číslo 6,857,067, který je definován jako systém a způsob zabránění neautorizovaného přístupu k elektronickým datům. MADFINGER Games na svém Twitter účtu píší, že používají ‚Google License Check‘, tedy kontrolu licence Googlu.

Patentový troll Uniloc je známý hlavně svojí kauzou proti Microsoftu, jehož žaloval za porušování patentu týkajícího se technologie proti potírání softwarového pirátství. V roce 2009 na Microsoftu vysoudil $388 milionů, což ho nakoplo k dalšímu vydírání a pustil se do dalších několika firem. Dne 20.července 2012, tedy v pátek před pár dny, se kromě MADFINGER Games pustil také do firmy Mojang, stojícím za úspěšným titulem Minecraft. V soudní zprávě se ovšem nesprávně píše Mindcraft. Ve stejný den se se stejným patentem pustil také do firmy Electronic Arts.

Zdroj: Twitter, Wikipedia

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *