Acer začíná nabízet smartphone Liquid Gallant Duo pro dvě SIM

Je pravdou, že Acer má ve svém portfoliu známější produkty, než jsou chytré telefony. Takové tablety, notebooky či projektory jsou v jeho podání silnější, to však neznamená, že by za pozornost nemohly stát ani mobilní telefony této značky. Model Liquid Gallant Duo např. jako jeden z mála telefonů s Androidem nabídne funkci DUAL SIM.


 Funkce DUAL SIM umožňuje souběžné použití dvou aktivních SIM karet v jednom přístroji, což je výhodné pro uživatele, kteří až doposud používali dvě různá telefonní čísla (např. soukromé a služební) a dva telefony. Pokud si pořídí telefon s DUAL SIM, budou moci nosit již jen jeden telefon.

Telefon pracuje s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich. Jako procesor zvolil výrobce dvoujádrový MTK 6575 taktovaný na frekvenci 1 GHz. Paměť RAM bude mít kapacitu rovný 1 GB, pro uživatele bude k dispozici 4 GB paměti s možností doplnění o paměťovou kartu microSD.

Přestože se jedná o levnější telefon, zaujme svým velkým displejem s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 540 x 960 bodů. Další výbavu tvoří např. fotoaparát s rozlišením pět megapixelů s automatickým ostřením a bleskem. Přístroj bude napájet akumulátor o kapacitě 1500 mAh. Z rozhraní je možné zmínit např. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, microUSB nebo 3,5 mm jack pro připojení sluchátek.

Telefon se v zahraničí prodává za cenu kolem 200 Euro, tedy v přepočtu zhruba 6000 Kč. Zdali se ale objeví i v České republice, to je otázkou.

Zdroj: http://news.softpedia.com

 

 

 

 

3 komentáře: „Acer začíná nabízet smartphone Liquid Gallant Duo pro dvě SIM“

  1. Tak jestli to psal Franta,tak asi zase tak velkej fanda telefonů nebude,když neví že MTK 6575 není dvojjádro

    1. Dobrý den, díky za upozornění. Při psaní článku jsem vycházel z informací, které uváděl použitý zdroj.. V té době se ovšem jednalo o novinku, takže se chybka mohla vloudit i tam.. Jak však píše Filip, některé zdroje stále uvádějí, že tento čipset má dvě jádra, takže dopátrat se pravdy je poměrně složité..

  2. O MTK 6575 toho není příliš k zjištění a spousta zdrojů uvádí, že to dvoujádro skutečně je (například gsmarena.com)! Nicméně máte nejspíš pravdu, že má jen jedno jádro…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *