Soudce osvobodil ve Velké Británii Samsung a nařídil Applu veřejnou "omluvu" na svých stránkách

Apple se stále snaží žalovat různé firmy kolem sebe za porušování patentů ať jsou sebebizarnější. Jedna z nejznámějších afér je žaloba proti Samsungu a kopírování designu Applího iPadu. Je pravda, že podobnost jistě není čistě náhodná, ale že by to bylo až tak markantní si nemyslím. A nemyslí si to hlavně soudce, který měl tuto kauzu na stole a to je mnohem důležitější.

Ovšem soudce, který vyřkl nad Applem ortel je ten stejný pán, který kdysi řekl, že Samsung Galaxy Pad není zdaleka tolik cool jako iPad. Nabízí se tedy teorie, že Samsung vyhrál svůj případ jen proto, že si soudce myslí, že Galaxy Pad není dost dobrý na to, aby mohl být považován za kopii iPadu. A aby to všichni věděli, nařídil Applu, že musí na svoje stránky umístit informaci o tom, že tablety Samsungu neporušují patentovaný design Applu a tuto informaci mít viditelně na stránkách po dobu šesti měsíců. Dále je také Apple povinen vydat podobné prohlášení v několika novinách.

Poslední dobou se Applu příliš s jeho žalobami nedaří a tak se nabízí otázka jestli s tím třeba tyto žalující firmy jednou konečně neskončí. Těžko říct, ale určitě by to nebylo od věci.

Zdroj: AP a Bloomberg

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *