Amazon připravuje další tablety Kindle Fire

Kindle Fire sklízel (zejména v zámoří) díky své nízké ceně značné úspěchy. Za výhodnou cenu bylo takto možné získat poměrně dobře vybavený tablet se sedmipalcovou obrazovkou, který sice v základu nabízel značně upravený Android. Ten však bylo možné poměrně snadno upravit do čisté podoby se všemi svými výhodami a nevýhodami. Amazon si je úspěchu svého tabletu dobře vědom a tak pracuje hned na několika novinkách.


Původní Kindle Fire nabízel displej s úhlopříčkou 7 palců a rozlišením 1024 x 600 bodů, a když bylo jasné, že tržní úspěch jej nemine, ihned se začalo spekulovat o jeho nástupci Kindle Fire 2. Další zprávy z nedávné doby pak hovořily hned o dvou modelech, které by se na trh mohly dostat snad již letos v létě.

Postupem času se ale začaly objevovat další zprávy a více zdrojů se ve výsledu shodlo hned na čtyřech novinkách, které by měl Amazon postupně vypustit na trh.

Již v létě by se tedy na trh měly dostat tyto dva modely:

  • Kindle Fire 2 s úhlopříčkou 7 palců, rozlišením 1024 x 600 bodů
  • Kindle Fire 2 s úhlopříčkou 10 palců, rozlišením 1280 x 800 bodů a fotoaparátem

Tyto dva první modely by měly být později následovány dalšími dvěma:

  • první, dostupný zhruba v září, by měl nabídnout displej s úhlopříčkou 7 palců a rozlišením 1280 x 800 bodů a měl by disponovat 4G připojením k internetu
  • druhý, dostupný na konci roku, nabídne displej s úhlopříčkou 8,9 palců FullHD rozlišením 1920 x 1200 bodů

Žádné podrobnější informace nejsou v současné době známy, byly by to pouze nepodložené spekulace. Otázkou zůstává také cena nových modelů. Pokud bude totiž Amazon chtít napodobit úspěch prvního Kindle Fire, bude nutné, aby byla co nejnižší, konkurence totiž nelení, a kromě nového Nexusu 7 od Asusu, levnějšího 7mi palcového Samsungu Galaxy Tab a řady dalších tabletů s Androidem se zřejmě již brzy dočkáme také nového menšího – a levnějšího – iPADu od společnosti Apple.

Zdroj: www.electronista.comwww.androidauthority.comwww.amazon.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *