Fujitsu Stylistic M532 – ideální podnikový tablet?

Tabletů je dnes na trhu nepřeberné množství. Drtivá většina z nich se však svou výbavou, designem i provedením orientuje na běžné uživatele. Naštěstí se však najdou i výjimky vhodné i pro nasazení ve firemním prostředí. Jednu z nich, výrobek japonské společnosti Fujitsu, si dnes představíme blíže.

Designem a provedením Stylistic M532 pravděpodobně příliš nezaujme, jedná se totiž o celkem nudnou placku s 10ti palcovou dotykovou obrazovkou s hmotností 560 gramů. Podobných tabletů jsou na trhu desítky, svůj názor si z obrázků jistě vytvoří každý sám.

Co ale tento tablet odlišuje od ostatních, je jeho softwarová příprava na nasazení ve firemním prostředí. Základem je Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který je však v tomto případě rozšířen o několik podstatných prvků. Tablet tak lze snadno integrovat do podnikového prostředí VDI (Virtual Desktop Infrastructure)a zajistit si tak bezpečný přístup k potřebným datům odkudkoli. Dále se připravený software postará také o možnost správy podnikové elektronické pošty, kalendáře a kontaktům.

V základní nabídce lze dále najít také Adobe Acrobat Reader, ThinkFree Mobile for Tablet, Symantec Norton Tablet Security, Citrix Receiver, VMware View, iTap RDP Remote Client, Nitrodesk TouchDown HD nebo ES File Explorer s možností práce s dokumenty.

Na hardwarové úrovni pak tvoří nezbytnou „podnikatelskou“ výbavu také vestavěná GPS navigace, 3G modem s podporou rychlých dat HSPA+ pro nepřetržité připojení k internetu kdykoli a kdekoli (samozřejmě v rámci pokrytí mobilním signálem) a velmi citlivé dvoupásmové rozhraní Wi-Fi. Během telekonferencí by mohla přijít vhod také čelní kamerka s rozlišením dva megapixely, např. pro nafocení dokumentů by se pak mohl hodit i zadní fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů a automatickým ostřením.

Již výše jsem zmiňoval, že displej má úhlopříčku 10 palců, nyní si k němu povíme další podrobnosti. Jeho rozlišení činí špičkových, i když dnes již poměrně běžných, 1280 x 800 pixelů, za maximální jas 550 cd/m2 či kontrast 800:1 si však již tablet pochvalu zaslouží. A totéž se dá říci i o jeho ochranném sklu Gorilla Glass.

O svižný chod přístroje se stará oblíbená platforma NVIDIA Tegra 3 se čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex A9 s frekvencí 1,40 GHz. Tu doplňuje 1 GB operační paměti a 32 GB uživatelské paměti, kterou lze doplnit dalším prostorem v podobě paměťových karet microSDHC.

O napájení zařízení se stará Lithium-polymerový akumulátor s kapacitou 38 Wh s udávanou výdrží až 8,4 hodiny při přehrávání videa.

Výhodou je možnost dokoupení dokovací kolébky, která kromě snadného nabíjení nabídne i HDMI výstup pro připojení k televizoru či monitoru.

Cena zařízení Fujitsu Stylistic M532 se v případě 32 GB verze s 3G modemem pohybuje kolem 12 500 Kč vč. DPH.

Zdroj: Webové stránky společnosti Fujitsu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *