Asus Transformer Pad Infinity TF700T – konkurence to nebude mít jednoduché

Nový tablet od Asusu patří mezi ty nejlepší tablety, podle mnohých je dokonce nejlepší vůbec. Tento precizně zpracovaný tablet nabídne IPS displej s FullHD rozlišením, výkonnou platformu NVIDIA TEGRA 3, velkou vnitřní paměť, výbornou výdrž, dvojici fotoaparátů nebo možnost připojení externí klávesnice.

Společnost Asus má již s tablety dlouhodobé zkušenosti. Jako jedna z prvních velkých společností uvedla tablet s Androidem EEE Pad Transformer již před více než rokem. Od té doby uvedla na trh několik dalších tabletů, u kterých postupně vylepšovala konstrukci i další vlastnosti a získávala tak cenné zkušenosti. U modelu Transformer Pad Infinity TF700T – doposud nejvyššího modelu společnosti – se tyto zkušenosti v kladném slova smyslu podepsaly, a vznikl tak tablet, před kterým by se měla mít konkurence skutečně na pozoru. Ne náhodou totiž mnozí tento tablet považují za to vůbec nejlepší, co je možné v současné době získat.

Aby se Asus odlišil od ostatních výrobců tabletů, rozhodl se ke svým modelům přidat jednu zajímavou přidanou hodnotu – totiž možnost připojení externí klávesnice s touchpadem s několika důležitými vlastnostmi. Tou pravděpodobně nejdůležitější je samozřejmě usnadnění ovládání a zrychlení zadávání textů, díky čemuž jsou jeho modely vhodné i pro zapisování poznámek, psaní e-mailů, chatování či základní tvorbu a úpravy dokumentů.  Další výhodou klávesnice je přítomnost rozšiřujícího akumulátoru, který výrazně prodlouží výdrž přístroje. Jako třetí výhodu je pak možné zmínit přítomnost plnohodnotného USB portu a slotu pro paměťové karty SDHC/SDXC. Tablet spolu s klávesnicí tvoří kompaktní celek podobný notebooku či ultrabooku. Prodejní úspěchy této řady ukazují, že uživatelům se tento koncept líbí a Asus tak v současné době nabízí hned několik takto koncipovaných modelů. Dnes si přiblížíme ten nejlepší z nich.

 

Asus Transformer Pad TF700T je dodáván ve dvou barevných provedeních – ve stříbrném a fialovém, obě jsou však vyrobena z kvalitních kovových slitin. I přes opravdu velmi kvalitní provedení a skvělou výbavu si tablet drží skutečně štíhlou linii – jeho tělo se může pochlubit tloušťkou 8 mm. Ani hmotnost 598 g (bez klávesnice) svého uživatele příliš nezatíží – spíše naopak, většina ostatních takto velkých a vybavených tabletů bývá citelně těžších. Hmotnost přístroje s připojenou klávesnicí se vyšplhá na 1135 g a tloušťka vzroste na 18,9 mm.

Své místo v popisu si zaslouží jednoznačně displej. Ten se totiž může pochlubit rozlišením 1920 x 1080 bodů, úhlopříčkou 10,1 palců, technologií Supe IPS Plus, schopností rozlišit až 10 dotyků současně, LED podsvícením, pozorovacími úhly až 178 stupňů a krycím sklíčkem Corning Gorilla Glass 2. Co to znamená v praxi? Velmi jemné a kvalitní zobrazení, skvělou čitelnost za všech světelných podmínek, citlivé reakce na veškeré povely a zvýšenou odolnost, díky které by se displej neměl při přiměřeném používání poškrábat ani po mnoha měsících používání.

 

Další charakteristickou součástí výbavy tohoto tabletu je čipová sada NVIDIA TEGRA 3 tvořená čtyřmi procesorovými jádry s frekvencí 1,60 GHz, jedním úsporným jádrem zajišťujícím činnosti nenáročné na výpočetní výkon a 12ti jádrovou grafikou GeForce. Pokud toto všechno doplníme o 1 GB operační paměti, vychází nám z toho na tablet skutečně velmi dobrý výkon schopný bez problémů zajistit plynulý chod i těch nejnáročnějších her, videí, webů a dalších činností. Tablet se dodává ve více paměťových variantách, nejvyšší z nich nabídne 64 GB uživatelského prostoru. Tuto paměť je ale dále možno rozšířit díky dvěma slotům pro paměťové karty (microSD slot v těle tabletu a SD slot v těle klávesnice) a USB portu s možností připojení flashdisku či externího HDD.

Použitým operačním systémem nemůže být nic jiného než Android 4.0 Ice Cream Sandwich doplněný o řadu užitečných aplikací. Z nich je možné vyzdvihnout např. poznámky SuperNote (textové poznámky, ručně psané poznámky, foto, video, audio), Asus WebStorage pro připojení k webovému úložišti s kapacitou 8 GB nebo mobilní kancelář Polaris Office.

Komunikaci tabletu s okolím zajišťuje kombinace vestavěné Wi-Fi (802.11 b/g/n) a Bluetooth 3.0 + EDR. Samozřejmostí je pak i aGPS a elektromagnetický kompas.

Fotoaparát sice není v této třídě přístrojů stěžejní součástí výbavy, zde se ale zdá, že nebude jen tka do počtu. Hlavní fotoaparát má totiž rozlišení osm megapixelů, disponuje automatickým ostřením, BSI senzorem a optikou složenou z pěti členů s výslednou vysokou světelností F2.2. Čelní fotoaparát nad displejem vhodný např. pro video konference má rozlišení dva megapixely. Multimediální výbavu doplňují reproduktory s vylepšením SonicMaster.

Špatně si tablet rozhodně nepovede ani v oblasti výdrže. V tabletu je integrovaná baterie o kapacitě 25 Wh, na kterou by mělo být možné pracovat více než devět hodin. Po připojení klávesnice s akumulátorem o kapacitě 19,5 Wh by pak mělo být možné dosáhnout až na 14 hodin práce.

Asus Transformer Pad Infinity bude možné brzy pořídit i v České republice. Jeho cena se bude v závislosti na výbavě pohybovat od 15 000 Kč vč. DPH výše.

Zdroj: Webové stránky společnosti Asus

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *