Motorola rozšiřuje nabídku svých odolných telefonů o model Defy Pro s klávesnicí

Série telefonů Motorola Defy je mezi uživateli poměrně oblíbená. Po nejlépe vybavené Defy Plus a levnější Defy Mini přichází na trh další zástupce, tentokrát Defy Pro vybavená hardwarovou QWERTY klávesnicí pod displejem. To by z ní mohlo v kombinaci se zvýšenou odolností a poměrně zajímavou výbavou dělat v očích mnoha uživatelů velmi lákavý smarphone.

Motorola Defy je chytrý telefon s hardwarovou QWERTY klávesnicí, kterých je dnes stále méně a pokud se nepletu, jedná se o vůbec o první takto konstruovaný odolný telefon (smartphone) vůbec. Výhodou Motoroly  Defy Pro by měla být zejména její konstrukce, která snese i použití v méně příznivých podmínkách včetně ponoření do vody a snad i nějakého toho pádu. Vše by měl bez úhon přežít i dotykový displej krytý Gorilla Glass sklem (úhlopříčka 2,7 palců, rozlišení zatím není známé).

Jako správný chytrý telefon nabídne Defy Pro také několik speciálních softwarových doplňků. Podle informací, které doposud výrobce zveřejnil, se bude jednat zejména o nejrůznější widgety na úvodní obrazovky. Ty budou informovat např. o předpovědi počasí, plánované trase, spálených kaloriích a dalších údajích, který by při sportu nebo turistice rozhodně mohly přijít vhod.

Je možná trochu škoda, že i takto moderní telefon přichází se starším Androidem 2.3 Gingerbread.

Mezi další výbavu nové Motoroly bude patřit fotoaparát s rozlišením pět megapixelů, Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Vnitřní paměť půjde rozšířit paměťovými kartami microSDHC. Samozřejmostí je bohatá softwarová výbava včetně kompletního balíku Google aplikací včetně map a možnost si další programy a hry stahovat podle potřeby z nabídky obchodu Google Play.

Telefon se začne nejprve prodávat v Brazílii, zbytek světa bude následovat později. Doufejme, že se tohoto zajímavého přístroje dočkáme také v ČR.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Motorola

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *