Pocket – uložte si hesla a další důležité údaje na jedno bezpečné místo (recenze)

Každý z nás si jednou za čas potřebuje poznamenat nějakou tu důležitou informaci. Může se jednat o PIN ke kreditní kartě, heslo k e-mailovému účtu, číslo slevového poukazu, číslo pojištění, kombinace ke kufříku nebo cokoli dalšího. Pokud hledáte způsob, jak tyto informace snadno a bezpečně ukládat na jednom místě, vyzkoušejte aplikaci Pocket pro Android.

Pocket je ve své podstatě velmi jednoduchý prográmek s jedním jediným úkolem – na jednom místě shromažďovat jakékoli důležité informace, které by se pokud možno neměly dostat do rukou nikoho nepovolaného. A osobně si myslím, že se mu to daří velmi dobře.

 

 

 

 

 

 

 

 

Protože se počítá s ukládáním citlivých informací, jsou veškeré ukládané údaje šifrované (AES-256). Šifrované je samozřejmě také přístupové heslo (SHA-512) i zálohy ukládané na Dropbox (i sem jsou data ukládána zakódovaná, takže zůstanou nečitelná i při případném prolomení tohoto účtu).

Při prvním spuštění programu má uživatel možnost vytvořit novou databázi nebo použít starší databázi, kterou je možné jednoduše importovat. Import databáze je možné provést z paměti přístroje (paměťové karty) nebo z internetového úložiště Dropbox. Během vytváření databáze je uživatel postupně vyzván také k nastavení přístupového hesla synchronizace s Dropbox účtem (lze zadat existující účet, vytvořit nový účet nebo synchronizaci vypnout).

 

 

 

 

 

 

 

 

Po vstupu do databáze uživatel najde seznam řady připravených kategorií, do kterých je možné jednotlivé uložené údaje třídit. Jen namátkou jmenujme některé z nich – bankovní účty, vozidla, počítače, kreditní karty, e-mailové účty, licence, poznámky, sériová čísla nebo recepty. Těchto kategorií je připraveno zhruba 20, a navzájem se liší tím, že položky, které do nich lze ukládat, obsahují jiná pole pro vkládání informací.

Mezi uloženými informacemi lze samozřejmě také vyhledávat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Všechny tyto kategorie lze ale editovat, takže ty nepoužívané je možné klidně smazat, a ty, které uživateli zcela nevyhovují, je možné přejmenovat a dokonce i upravit jednotlivá políčka. Samozřejmě je možné také nové kategorie vytvářet (a to opět včetně různých polí a ikony).

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavení jsou veskrze základní a kromě nastavení synchronizace s Dropbox účtem obsahují export a import dat (v nešifrovaných formátech Pocket XML a Pocket CSV a šifrovaném formátu Pocket SQLite Databaze), způsob řazení položek a časový limit, po kterém se program automaticky uzamkne a bude znovu vyžadovat zadání hesla.

Závěr

Pocket je výborným pomocníkem pro každého, kdo si chce bezpečně a jednoduše ukládat důležité informace na jednom místě a chce mít jistotu, že se k nim nedostane nikdo nepovolaný. Díky možnosti importu a exportu dat a jejich synchronizace s internetovým úložištěm Dropbox pak uživatel a data nepřijde ani v případě ztráty telefonu. Důležitá je také skutečnost, že data jsou ukládána nejen pod heslem, ale zároveň jsou také šifrována, což zvyšuje jistotu, že se k datům opravdu nedostane nikdo jiný.

Pokročilým uživatelům by mohla chybět snad pouze možnost s uloženými daty procovat prostřednictvím PC aplikace nebo internetového rozhraní, většině běžných uživatelů by však měly nabízené možnosti postačovat více než dobře.

Program je možné zdarma stáhnout z Google Play.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.citc.wallet[/qr]

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *