Chybí na vašem telefonu spoušť fotoaparátu? Program Camera ICS nabízí řešení!

Každý dnešní smartphone se systémem Android disponuje vestavěným fotoaparátem. Většina z těchto fotoaparátů se navíc může pochlubit velmi dobrými parametry včetně automatického ostření nebo blesku, jen málokterý však již oplývá tak základní věcí, jako je hardwarová spoušť. Fotografování stiskem tlačítka je bezesporu pohodlnější než mačkání ikonky na dotykovém displeji. Většina výrobců se však od klasické spouště odvrací. Naštěstí však díky možnostem systému Android existuje řešení. Je jím aplikace Camera ICS, kterou si dnes přiblížíme.

Camera ICS je jednoduchý program, kterým je možné nahradit výchozí aplikaci pro obsluhu fotoaparátu. Jeho možnosti jsou spíše základní, rozhodně však nechybí nic podstatného a v minimálně jednom ohledu skutečně exceluje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pojďme se tedy hned na úvod podívat, proč si tento prográmek zaslouží pozornost. V jeho nastavení se totiž nachází jedna velmi cenná položka, která zcela jistě potěší velkou skupinu uživatelů, jejichž telefon nedisponuje hardwarovou spouští fotoaparátu. Zatímco spouští fotoaparátu je dnes vybaveno stále méně telefonů, tlačítkem pro nastavení hlasitosti disponují snad všechny. A právě toto tlačítko je možné použít jako náhradu spouště. Sice není možné využít dvou poloh, jako tomu u klasických spouští bývá, stále se však jedná o nenahraditelnou možnost, jak se během fotografování vyhnout nutnosti mačkat virtuální tlačítko zobrazené na displeji.

Kromě klasického fotografování a natáčení videa nabízí program ještě jednu možnost fotografování, kterou je dnes stále populárnější tvorba panoramatických fotografií. Po její aktivaci se v horní části displeje zobrazí proužek znázorňující současnou polohu fotoaparátu a také zároveň také indikující, jestli je pohyb dostatečně rychlý či naopak není příliš pomalý.

Camera ICS samozřejmě nabízí i řadu nastavení, která však většinou nevybočují z běžného normálu. V prvé řadě se jedná o nastavení blesku, scénických režimů, expozice a vyvážení bílé, po otevření podrobnějších nastavení je možné změnit úložiště, rozlišení, vybrat některý z barevných efektů, zapnout či vypnout zvuky, nastavit režim ostření, nastavit kvalitu snímků a v poslední řadě také natavit chování tlačítka spouště (regulace hlasitosti).

 

 

 

 

 

 

 

 

Program Camera ICS je jednoduchou, ale přínosnou aplikaci, která nahrazuje standardní program pro obsluhu fotoaparátu s tím, že jeho nejdůležitější funkcí je schopnost využít jako spoušť boční tlačítko regulace hlasitosti. Pokud máte telefon s vyhrazenou spouští fotoaparátu, pravděpodobně nebudete mít žádný důvod tento program instalovat. Určitě se však najde řada uživatelů, kterým fotografování prostřednictvím tlačítka zobrazeného na displeji nevyhovuje, a ti tuto variantu určitě uvítají.

Program je možné zdarma stáhnout z Google Play.

[qr] https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moblynx.cameraics&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5tb2JseW54LmNhbWVyYWljcyJd[/qr]

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *