Oblíbená aplikace pro sportovce Nike+ Running je nově dostupná i pro Android

Uživatelé iPhonu si mohou tento užitečný program na měření běžeckých výkonů užívat již delší dobu, nyní se však konečně dočkalo také na uživatele smartphonů s Androidem. Co všechno nabízí? 

Základem je samozřejmě sledování běžeckých výkonů, kdy program pro každý měřený trénink (či závod) sleduje vzdálenost, průměrnou rychlost a čas. Všechny naměřené výsledky jsou samozřejmě archivovány, takže není problém se k nim později kdykoli vrátit (ať již v klasickém nebo grafickém náhledu). Program také sleduje různé osobní rekordy (např. nejdelší uběhnutou vzdálenost nebo nejdelší čas, po který jste vydrželi běžet), které je možné přehledně sledovat. Ty jsou také součástí nabídky Challenge Me, která by měla sloužit jako taková osobní motivace každého běžce.

Motivací může být také hlavní obrazovka aplikace, která zobrazuje celkový počet všech měření, celkovou uběhlou vzdálenost, celkový počet spálených kalorií a průměrnou rychlost na kilometr. Při nasbírání většího počtu měření to již může být poměrně zajímavé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Před zahájením tréninku si můžete nastavit, zdali se bude jednat o klasické měření či si nastavíte určitý čas či vzdálenost, kterých chcete dosáhnout. K jednotlivým tréninkům si dále můžete přidat také textovou poznámku a dokonce také přiřadit typ bot, ve kterých jste běželi.

Zajímavá je také skutečnost, že program je za pomoci akcelerometru schopen měřit také běhání na pásu v posilovně. Díky tomu můžete sledovat své kompletní statistiky i v případě, že se např. kvůli nepříznivému počasí rozhodnete trénovat v tělocvičně či fitness centru.

Aby nebylo nutné neustále sledovat displej telefonu, může vás program při běhání informovat také hlasem (program může např. informovat o uběhnuté vzdálenosti).

 

 

 

 

 

 

 

 

Po doběhnutí je možné svůj trénink dle svých dojmů a pocitů ohodnotit prostřednictvím grafických emotikonů a případně se o svůj výsledek rovnou podělit s přáteli na Facebooku či Twitteru. Díky napojení na Facebook můžete také sdílet s vybranými přáteli svou aktuální polohu na mapě, a oni tak mohou sledovat, kde se zrovna nacházíte.

Jednotlivé naměřené výsledky si je možné nechat graficky znázornit vedle sebe včetně průběhu v čase a dalších informací. Hodit se to může např. v případě, pokud častěji běháte stejnou trasu a chcete zjistit, jestli se zlepšujete.

Přímo z prostředí aplikace je možné také ovládat přehrávání hudby, které může např. automaticky začít po začátku tréninku. Pokud tedy rádi při běhání posloucháte muziku ze svého telefonu, nemusíte již před tréninkem pamatovat na spuštění hudebního přehrávače.

 

 

 

 

 

 

 

 

Součástí aplikace jsou rovněž i dva widgety, které si můžete umístit na některou ze svých hlavních obrazovek. Widgety vás informují o tom, kdy jste naposledy trénovali (a případně, kolik jste uběhli) a mohou posloužit jako připomínka toho, že „dnes vás to ještě čeká.“

Výhodou je, že aplikace nevyžaduje použití žádné speciální (Nike +) čipu, bez problémů totiž může fungovat i s vestavěným GPS čipem.

Díky synchronizaci s webovým rozhraním Nikeplus.com je možné procházet dosažené výsledky v pohodlí velkého displeje počítače, vše si podrobně vyhodnocovat nebo dokonce zobrazovat absolvované trasy rovnou na mapě.

Nike+ Running je určitě užitečný a kvalitně zpracovaný program pro měření běžeckých tréninků, který má určitě šanci, aby si nalezl velké množství příznivců. Na druhou stranu je pravda, že konkurence je na tomto poli obrovská a řada programů nabízí i všestrannější přístup, který se neorientuje pouze na běhání, ale i na další disciplíny.

Program je k dispozici zdarma v nabídce obchodu Google Play.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nike.plusgps[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *