Novinka od ZTE, Grand X LTE bude vybaven novým LTE čipem

Výrobce ZTE se snaží probojovat mezi špičku a tak chrlí nové smartphony s výbavou, která předčí ostatní. Novinkou se stala integrace čipu LTE do telefonu, čímž se zajistí lepší připojení k internetu a nižší spotřeba na rozdíl od jiných externích čipů. Na nový telefon je třeba ještě pár měsíců počkat, ale o to lepší bude jeho uvedení na trh.

ZTE Grand X LTE byl představen teprve nedávno, jedná se o první ze smartphonů, který je vybaven LTE čipem. LTE čip je novinka, kterou se může pyšnit pouze zlomek nových přístrojů. Vzhled telefonu je velmi podobný současným Xperiím, u těchto novinek se výrobce soustředil především na vlastnosti a ne tolik na minimální rozměry. Smartphone je vybaven 4 palcovým displejem s rozlišením 960×540 bodů. Na přední straně se nachází velmi kvalitní VGA kamera, která dokáže natáčet videa v HD kvalitě 720p. Na zadní straně je zase 8 megapixelový fotoaparát s LED bleskem.

Velkým plusem smartphonu je baterie s velmi vysokou kapacitou, její kapacita je 1900mAh. Uvnitř přístroje se nachází dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5GHz.

Operační systém je 4.0 Ice Cream Sandwich, který je navíc se speciální grafickou úpravou přímo od ZTE. Podle oficiálních zdrojů by měl smartphone ZTE Grand X LTE zamířit na trh na podzim tohoto roku a ještě letos by měl být prodejný i v České republice.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *