HTC už nechce low-end zařízení, kazí prý představu o značce

Už v minulosti se nechaly slyšet některé společnosti, že do budoucna omezí výrobu svých modelů a místo kvantity přejdou více na stranu kvality. HTC, Motorola, Sony nebo RIM, ti všichni se chtějí vydat po stopě Applu, který vydá za rok jen jeden model, nicméně s obrovským úspěchem.

Nejen, že je trh přesycen různými modely, ať už high-end nebo low-end, ale méně kvalitní telefony mohou poškodit image společnosti. To si uvědomili i lidé z HTC. „Společnost HTC se už nechce zabývat low-end modely, které doslova ničí naši image,“ uvedl Generální ředitel Peter Chou pro Wall Street Journal. „Budeme používat materiály prvotřídní kvality, ty přinesou prvotřídní zážitek z používání zařízení.“

HTC se rozhodlo odstranit všechny low-endy, které svou cenou nepřesahují 250 dolarů, v přepočtu asi pět tisíc korun. U těchto modelů prý nemůže zaručit kvalitu, dokonalou funkčnost nebo výkon, aniž by byl zákazník oklamán na materiálu nebo jeho zařízení neobsahovalo starší technologii.

Samozřejmě, že HTC nevydá za rok jen jeden model jako Apple, to by u Androidu dost dobře ani nešlo, ovšem vydá se po cestě kvality a designu. Na takto silném trhu bude muset zaujmout a bodovat před konkurencí. Výrobce tak může jen doufat, že rozhodnutí vyvíjet jen střední a vyšší třídu bude přínosné.

Zdroj: androidcentral.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *